Šodien ar mačiem Ventspilī un Daugavpilī startēs Latvijas futbola virslīgas trešais, izšķirošais aplis. Ventspilnieki savā laukumā uzņems FK Jelgava komandu, kas turpina cīņu par palikšanu spēcīgāko sabiedrībā.

Ventspilnieki čempionātā aizvadījuši par divām spēlēm mazāk nekā zemgalieši, toties izcīnījuši jau par 31 punktu vairāk – 38 pret 7. Lai gan FK Jelgava šobrīd ir pēdējā vietā, tās sniegumu nevar raksturot kā pārliecinoši vājāko līgā, jo Sergeja Golubeva padotajiem ir padevušies arī aizraujoši mači, taču pietrūkst paša galvenā – momentu realizēšana. Jelgavnieki zaudējuši pēdējos trīs mačus pēc kārtas, tomēr, ja Skonto viņi kapitulēja ar 0:3, tad citiem medaļu pretendentiem Rīgas Daugavas futbolistiem viesos piekāpās tikai ar 0:1.

Abām komandām šī būs 14. tikšanās, un līdz šim pārliecinoši labāk klājies kurzemniekiem – deviņas uzvaras, divi neizšķirti un divi zaudējumi. Vārtu attiecība 32:9. Tiesa, jelgavnieki pilnīgi droši var saviem sasniegumiem pieskaitīt bijuša FK Ventspils trenera Sergeja Podpalija skalpu. Pirms divām sezonām FK Jelgava vispirms savā laukumā pieveica ventspilniekus kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, bet pēc tam arī virslīgas mačā, un šīs neveiksmes pielika punktu Podpalija gaitām Ventas krastā.

Šajā sezonā komandas tikušās divas reizes un abās uzvarēja FK Ventspils. Savā laukumā ventspilnieki svinēja uzvaru 4:0 (Žigajevs 2, Tarkhnišvili, Smirnovs), bet viesos nonāca zaudētājos 0:1, tomēr, pateicoties Vladislava Kozlova sitienam un Jurija Žigajeva realizētajam 11 metru soda sitienam, izcīnīja uzvaru 2:1.

Abām komandām tik svarīgā mača sākums pulksten 17.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: