Latvijas futbola virslīgas 12. kārtas mačā šodien FK Ventspils futbolisti savā laukumā uzņems Liepājas metalurga spēlētājus, kuriem pirmajā tikšanās reizē viesos piekāpās ar 1:3. Revanšs ventspilniekiem, neapšaubāmi, noderētu.

Liepājas klubs starpsezonu periodā krietni atjaunināja sastāvu, uzsvaru liekot uz pašu futbola skolas audzēkņiem, tāpēc jau pirms jaunā čempionāta sākuma daudz tika runāts par to, ka cerību tikt pirmajā trijniekā metalurgiem faktiski nav. Tomēr Jāņa Intenberga un Viktora Dobrecova padotie šīm prognozēm piekrist īsti negribēja, čempionātu sākot trim uzvarām un neizšķirtu piecos mačos, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Daugavu no Rīgas. Starp apspēlētajiem bija arī ventspilnieki, kas viesos piedzīvoja zaudējumu 1:3. Var jau būt, ka rezultāts īsti neatbilst spēlei, tomēr Liepājas metalurga spēlētāji noteikti pelnījuši uzslavas par savu momentu realizēšanu, kamēr FK Ventspils kliboja ne tikai momentu realizācija, bet arī to veidošana.

Tiesa, apmierinošajam sākumam sekoja krietni saraustītāks turpinājums. Nākamajās piecās spēlēs uzvaras izcīnītas divas reizes, turklāt savā laukumā spēlēts neizšķirti 0:0 ar Metta/LU komandu, kurai tā bija pirmā spēlē, kad savus vārtus izdevās nosargāt neiekarotus. Savukārt FK Ventspils futbolisti izcīnījuši piecas uzvaras pēc kārtas, apspēlējot arī abas Daugavas.

Protams, šāda statistika vien neko nevienam negarantē, sevišķi jau atceroties, cik neērts pretinieks liepājnieki ir ventspilniekiem. Jā, par sezonas sākumā piedzīvoto zaudējumu Jurģa Pučinska komandai izdevās revanšēties Latvijas kausa finālā, tomēr arī šajā mačā pamatlaikā uzvarēt FK Ventspils nespēja – tas beidzās 1:1, bet uzvaras vārtus jau papildlaika pašā sākumā guva aizsargs Kaspars Dubra. Lai gan pagājušajā sezonā tieši Pučinska vadībā dzletenzilajiem izdevās lauzt nelāgo lāstu un pēc vairāku gadu pārtraukuma beidzot uzvarēt savā laukumā, kopējā statistika atkal bija par labu liepājniekiem – divas uzvaras, neizšķirts un zaudējums.

Šis būs jau 64. Kurzemes derbijs (jau šosezon pusapaļa jubileja!), bet pagaidām krietni labāk tajos klājies metalurgiem. FK Ventspils futbolisti uzvarējuši 18 mačos, 17 spēles noslēgušās neizšķirti, bet liepājnieku kontā 28 panākumi.

Mača sākums pulksten 19.

Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: