Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pusmaratonu grib pārvērst maratonā

Ar trases rekordu labošanu veiksmīgi noslēdzies Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons. Organizatori lolo ieceri jau nākamgad tajā iekļaut maratona distanci.

Izmet savu naudu jūrā

Ventas Balss redakcija uzzinājusi, ka Līgo svētku brīvdienās Kolkas pludmalē izmesti vairāki desmiti kilogramu bušu.

 

2.lpp. Viedoklis: «Indrānu gēns», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Aizvadītie svētki raisīja pārdomas ne tikai par dažādām svinēšanas tradīcijām, bet vēl vairāk par kopējiem dzīves uzskatiem un principiem. Proti, vai labāk ir ar savu zemi, mežu, ezermalu izrīkoties tā, lai ātri makā sabirtu lati un pēc tam jau vienalga, kas ar to notiek, vai tomēr sākumā tajā tieši ieguldīt, lai ne tikai pašam, bet arī citiem vēlāk prieks.»

3.lpp.

Aicina cīņā pret eiro ieviešanu

Lai saglabātu mūsu nacionālo valūtu, biedrība Latvija par latu aicina iedzīvotājus spert radikālu soli un parakstīties par Saeimas atlaišanu. Eksperti gan minēto iniciatīvu apšauba, norādot, ka šāds solis negarantēs lata saglabāšanu.

Augstskola gatavojas uzņemt studentus

Pirms Jāņiem nosvinēts Ventspils Augstskolas absolventu izlaidums, taču jau pavisam drīz – 1. jūlijā – sāksies topošo studentu uzņemšana.

4.lpp.

Jaunieši strādā sabiedrības labā

Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotais brīvprātīgā darba projekts ļauj jauniešiem iegūt darba pieredzi, bet sabiedriskajām organizācijām dod tik nepieciešamos palīgus.

Mazie grāmatu eksperti

«Tas ir patiesais vērtējums viņu grāmatiņai, jo bērns jau nemelos, viņš godīgi pateiks,» tā par pasākumu Bērnu un jauniešu žūrija, kurā lasītājiem ir iespēja kļūt par grāmatu ekspertiem, saka Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāve Ilze Čilipāne. Programma norisinās jau 12. gadu.

Svinēts ar apdomu

Jāņu svinības Ventspils pusē pagājušas samērā mierīgi – apliecina policisti, mediķi un glābēji. Tomēr nav izpalikušas sadzīves traumas un konflikti, ko izraisījusi pārmērīga alkohola lietošana.

5.lpp. Reportāža. Pusmaratonu grib pārvērst maratonā

6.lpp. Sports. Uzvar čempioni un uzzina pretiniekus

Ļoti svarīgu uzvaru Latvijas futbola Virslīgas čempionāta 11. kārtas spēlē guvuši FK Ventspils futbolisti, kas izbraukumā ar 1:0 (1:0) pieveica pašreizējo valsts čempioni Daugavpils Daugavu. Savukārt Jāņu vakarā ventspilnieki uzzinājuši arī savus pretiniekus Eiropas līgas pirmās kārtas turnīrā.

Vieglatlēti atgriežas 2. līgā

Banska Bistricā (Slovākija) norisinājās Eiropas valstu izlašu čempionāts vieglatlētikā trešajā līgā, kurā otro vietu izcīnīja Latvijas valstsvienība. Līdz ar to tā nākamgad atkal varēs startēt pakāpienu augstākā čempionātā – 2. līgas.

Pārbaudes spēles sāktas ar uzvarām

Latvijas U18 vīriešu basketbola valstsvienība sākusi gatavoties Eiropas čempionātam – tā paspējusi aizvadīt jau divas pārbaudes spēles un abās pārliecinoši apspēlējusi Nīderlandes vienaudžus.

7.lpp.

Graciozie īrisi un peonijas – labestības puķes

Peoniju un īrisu izstādes pirmajā dienā Pārventas bibliotēkā bija apskatāmi 65 šķirņu bārdainie īrisi, piecu šķirņu Sibīrijas īrisi un 33 šķirņu peonijas. Nākamajās dienās atsevišķas šķirnes karstā laika dēļ bija jau noziedējušas un tās nācās izņemt no apskatāmo puķu rindas.

Iz pagājības. Pirms 85 gadiem

1928. gads. Mežacūku posts Tārgalē. Muižnieku laikos ievestās mežacūkas apkārtējos mežos tā savairojušās, ka paliek arvien uzbāzīgākas un dara lielas rūpes tuvāk mežam un mežā dzīvojošajiem zemkopjiem. Tārgales ciemā pie Zambes muižas meža mājiniekiem mežacūkas naktīs izrakņā jaunapsētas labības druvas. Apstādītos kartupeļus, ja nav aptaisīts žogs, tās izrok un apēd bez šaubīšanās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: