Pagājušās nedēļas nogalē popstudijas Jūras akmentiņi dziedātāji (vadītāja Lūcija Boitmane) piedalījās Latvijas novadu bērnu un jauniešu vokālistu konkursā Talsi uzdod toni, kas norisinājās jau 4. gadu pēc kārtas.

Žūrijā dalībniekus vērtēja LTV režisors Arvīds Babris, dziedātāja Jolanta Strikaite, Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzējs Sergejs Somiks, grupas Latvian Voices vokāliste Nora Vītiņa un komponists producents Riks Riski.

Šoreiz Talsos notika jau šī konkursa pusfināla 2. atlase, bet 1. atlasei bija jāiesniedz disks ar dziesmu ierakstiem. Konkursā tika vērtēti gan solisti, gan popgrupas. Pasākumam bija pieteikušies 168 dalībnieki.

Solistu grupā vecumā no 5 līdz 8 gadiem pusfinālā piedalījās 9 bērni no vairākām Latvijas pilsētām. Šajā grupā 1. vietu ieguva 7 gadus vecais Jūras akmentiņu dziedātājs Everts Riekstiņš. Savukārt grupā no 9 līdz 12 gadu vecumam piedalījās 12 konkursanti un 2. vietu un skatītāju simpātiju balvu ieguva ventspilniece Karlīna Priedēna. Grupā no 13 līdz 16 gadu vecumam piedalījās 14 dalībnieki un 2. vietu izcīnīja Emīls Kalenda, viņš ieguva arī iespēju par brīvu ierakstīt dziesmu Rīgas ierakstu studijā.

Grupā no 17 līdz 20 gadu vecumam piedalījās 8 dalībnieki, starp kuriem 1. vietu un Grand Prix ieguva soliste Katrīna Bindere. Arī viņai tika dota iespēja ierakstīt dziesmu ierakstu studijā Rīgā.

Vērtējumā starp popgrupām (no 15 līdz 20 gadu vecumam) Jūras akmentiņi izcīnīja 1. vietu, kaut gan vecākajam akmentiņu dalībniekam ir tikai 15 gadu, bet pārējie ir jaunāki.

Jaunākie Jūras akmentiņi (vecuma grupā no 10 līdz 14 gadiem) ieguva 2. vietu, bet meiteņu grupa Viva (pedagoģe Inga Pašāne) izcīnīja 3. vietu.

Jāpiemin, ka Jūras akmentiņu soliste Katrīna Bindere piedalījās arī konkursā festivālā POPFESTJURMALA – IV, kur izcīnīja 1. vietu solistu grupā 29 dalībnieku konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: