Šodien BK Ventspils un VEF basketbolisti Rīgā aizvadīs piekto LBL finālsērijas spēli - ja uzvaru izcīna ventspilnieki, sērija tiek pagarināta vēl vismaz par maču, bet rīdziniekiem uzvara garantēs trešo čempionu titulu.

Nav šaubu, ka šobrīd dažāda veida pārsvars ir VEF pusē. Rīdzinieki ir ne tikai priekšā punktu ziņā, bet noteikti arī jūtas komfortablāk. Turklāt beidzot Rīgas klubs arī tiešam atgriezīsies mājās. Grūti iedomāties labāku veidu, kā pielikt punktu smagajai un garajai sezonai.

Ventspilniekiem pagaidām lielākais sasniegums šajā sērijā ir nepieļaušana, ka tā kļūst par garlaicīgu formalitāti. Redzot, cik sarūgtināti viņi bija pēc sērijas ceturtās spēles, kas notika pašu laukumā, gribētos domāt, ka komanda ar to samierināties īsti nedomā un tomēr vēl pacīnīsies, lai pagarinātu LBL finālu vēl vismaz par vienu maču. ″Ievainotā lauvas″ likums nostrādāja trešajā mačā, kad VEF īsā laikā atspēlēja palielus mīnusus un izglāba maču. Līdzīgas sajūtas nu varētu būt arī BK ″Ventspils″.

Roberta Štelmahera padoto lielākais klupšanas akmens šajā finālsērijā ir lielais kļūdu skaits. Pēdējās trīs spēlēs komanda kļūdījusies 57 reizes, kas ir vismaz par 20 vairāk, nekā treneri varētu vēlēties. Kaut kur pazudusi ventspilnieku kolektīvā cīņa, bet šādās sērijās ar individuālām pūlēm kaut ko panākt ir grūti. Sevišķi, ja tu esi nominālais otrais numurs.

BK ″Ventspils″ pēdējos mačos lielas problēmas sagādā sāncenšu agresivitāte aizsardzībā, kur arī rodas kļūdas. Savukārt kļūdas norok iespējas pacīnīties par panākumu. VEF basketbolistiem visai regulāri sanāk noķert kurzemniekus lamatās, jo uzbrukums ir pārāk individuāls, pasīvs, nav palīdzības no komandas biedriem. Samocītie uzbrukumu rada lieku nervozitāti, tāpēc, ja neizdodas trāpīt arī no labām situācijām, krietni tiek iedragāta pārliecība. Nevar apgalvot, ka ar pārliecību viss kārtībā arī VEF, jo tāpat netrūkst garām aizmestu metienu no labām situācijām un nepareizu lēmumu. Taču rīdziniekiem līdz šim veiksmīgāk izdevies pārvarēt savus vājuma brīžus. Pieredze.

Maz ticams, ka pirms piektās spēles piepeši rīdzinieki piepeši būs kļuvuši veselāki un atkāpies būs arī nogurums, taču līdz šim šajā sērijā tas Ramūna Butauta komandai nav pārāk traucējis. Savukārt Štelmaheram un Ko kaut kur jāpasmeļ ekstra pārliecība, apņēmība un komandas gars. Skaidrs, ka viena ventspilnieku uzvara uzreiz nekļūtu par apvērsumu sērijā, taču citu variantu BK ″Ventspils″ jau vairs nav – ir jāuzvar. Un tad jau redzēs... Tiesa, tikpat grūti saskatīt iemeslus, kāpēc lai VEF vēlētos šo sēriju vilkt garumā.

Lai arī kā beigsies pirmdienas spēle, skaidrs, ka izgāzusies to prognoze, kas domāja, ka mūs gaida garlaicīga formalitāšu kārtošana, bet par to paldies jāsaka tieši BK ″Ventspils″. Patiesībā līdz šim viss šajā fināla (izņemot otro maču), bijis ļoti trausls un izšķīries pāris veiksmīgās/neveiksmīgās epizodēs. Kurai komandai izšķirošās epizodes būs veiksmīgākas tagad?

Mača sākums pulksten 19.30, un to tiešraidē šoreiz raidīs LTV7.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: