Pirmās sacensības šajā sezonā aizvadījis mūsu vadošais soļotājs un Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Arnis Rumbenieks – viņš startējis Dudincē (Slovākija) notikušajā Eiropas kausa izcīņā soļošanā.

Šajās sacensībās Latvija tika pārstāvēta ar 11 sportistiem. Mūsu soļotājs startēja 20 kilometru distancē un veica to vienā stundā 28 minūtēs un 52 sekundēs, kas viņam deva 34. vietu vairāk nekā 70 sportistu konkurencē.

Jāatgādina, ka Rumbenieka personiskais rekords 20 km distancē ir viena stunda 24 minūtes un 18 sekundes, kas tika sasniegts pagājušajā gadā sacensībās Lietuvā. Uzvaru Eiropas kausa izcīņā svinēja Krievijas sportists Strelkovs, kas distanci veica vienā stundā 21 minūtē un 40 sekundēs. Otrais palika spānis Migels Anhels Lopezs (1:21;48), bet trešais – slovāks Matejs Toths (1:21;51). Visaugstāko vietu sacīkstēs no latviešiem izcīnīja jaunākais komandas dalībnieks Artūrs Makars (1997. dz.g.), kas ieguva 27. vietu junioru konkurencē 10 kilometru distancē. Komandu kopvērtējumā ļoti pārliecinoši triumfēja Krievijas vienība, kas ieguva tikai 44 punktus. Otrajā vietā ierindojās Ukraina (166 punkti), bet trešā ar 177 palika Spānija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: