Provizoriskie pašvaldību vēlēšanu rezultāti liecina, ka pārliecinošu uzvaru Ventspilī izcīnījusi partija Latvijai un Ventspilij, par kuru savu balsi atdevuši 69,44% vēlētāju.

Pašvaldību vēlēšanās pirms četriem gadiem vēlētāju atbalsts Lemberga partijai bija nokrities līdz nepilniem 60%.

Par "Reģionu aliansi"/Reformu partiju ir nobalsojuši 10,97%, bet par "Vienotību" - 7,98% balstiesīgo vēlētāju. Piecu procentu vēlēšanu barjeru šajā pašvaldībā pārvarēja arī politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs" (SC), kas ieguvusi 5,39% vēlētāju atbalstu.

Savukārt Ventspils pilsētas domē nav iekļuvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 3,64% balsu, bet vismazāko atbalstu - 1,19% - no vēlētājiem saņēma "Tautas kontrole".

Kopumā Ventspilī ir nobalsojuši 10 245 balstiesīgo vēlētāju.

Par Lembergu vēlētāji ir ievilkuši 4128 plusiņus un viņš saņēmis arī 612 svītrojumus. Lemberga vadītajai partijai domē būs deviņas vietas, "Reģionu aliansei"/Reformu partijai - divas vietas, bet "Vienotībai" un SC būs attiecīgi pa vienai vietai.

Arī vēlētāju aptauja pie iecirkņiem (exitpoll), kuru veica ziņu aģentūra LETA, Rīgas Stradiņa universitāte un sabiedriskie mediji Latvijas Televīzija un Latvijas Radio ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu liecināja, ka Ventspilī pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu ir guvusi pašreizējā pilsētas mēra Aivara Lemberga partija "Latvijai un Ventspilij", par kuru nobalsojuši 77,05% aptaujāto vēlētāju.

Savukārt par "Reģionu aliansi"/Reformu partiju bija nobalsojuši 7,98%, bet par "Vienotību" attiecīgi 6,19% vēlētāju. Vēlētāju aptaujā bēdīgi rezultāti bija arī "Saskaņas centram", par kuru bija balsojuši 1,2% aptaujāto vēlētāju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: