T/n "Jūras vārti" no 18. aprīļa apskatāma Reiņa Hofmaņa foto izstāde "Akmeņi".

Reinis Hofmanis (1985) ir viens no šī brīža aktīvākajiem un redzamākajiem jaunākās paaudzes fotogrāfiem. Viņa darbi balstās dokumentālajā fotogrāfijā, pieļaujot zināmu devu inscenējuma. Ainavu tradīcijā balstītās sērijas pārskata vides un tajā atrodamās patērēšanas ievilkto zīmju attiecības, bet portretos tiek uztaustītas indivīda un viņa identitātes trauslās robežas. /kuldiga.lv/

 

Sērijā „Akmeņi” Reinis Hofmanis Strasbūras pilsētvidē izceļ vietas, kas iezīmētas ar akmeņu kompozīcijām. Kā apgalvo fotogrāfs, akmeņi bija viena no pirmajām lietām Strasbūrā, kas piesaistījuši viņa uzmanību. Simbolisko zīmju – akmeņu – funkcionālo nozīmju atšķetināšana no skatītāja prasa kultūras un sociālās vides konteksta pārzināšanu. Strasbūrā, tāpat kā vairākās citās Eiropas pilsētās, ar akmeņu izvietošanu tiek reglamentēta sabiedriskā kārtība - tie norobežo tukšos zemes fragmentus no ceļotāju karavānām un nesankcionētas automašīnu novietošanas.

Daudzsološais latviešu fotogrāfs Reinis Hofmanis darbi izcīnījis galveno balvu starptautiskā arhitektūras fotokonkursā "Archifoto 2012", gan arī nominēts 2013. gada "Sony World Photography Awards" godalgai, kur viņš ir viens no trim finālistiem profesionāļiem grupā tematiskajā kategorijā "Arhitektūra".

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: