LBL 2 divīzijas izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē Ventspils Augstskolas basketbolisti ar 79:70 apspēlēja Rīgas Stradiņu universitātes komandu, tā uzvarot sērijā 2:1 un iekļūstot pusfinālā. 

Mačs iesākās diezgan līdzīgi, kas jau bija gaidāms, tomēr nelielu pārsvaru spēja iekrāt viesi. Visu pirmo ceturtdaļu Ventspils Augstskolas komanda atradās iedzinēju lomā, lai gan bija tuvu tam, lai vismaz izlīdzinātu rezultātu. Ceturkšņa izskaņā RSU vairākas reizes spēja sasniegt +7, tomēr pauzē viesi devās pie piecu punktu pārsvara (27:22).
 
Otrā ceturkšņa sākumā ventspilnieki Čavara un Lasmaņa pūlēm pirmo reizi panāca izlīdzinājumu (27:27), tomēr rīdzinieki Benefelds un Liepkalns ar diviem tālmetieniem atjaunoja +6 (33:27). RSU pirmajā puslaikā vairs vadību neizlaida, pie tam nedaudz vairāk kā minūti līdz pārtraukumam sasniedza +11 (43:32). Ventspilnieki gan tik lielu vadību neļāva saglabāt un pārtraukumā devās pie -5 (39:44).
 
Pirmie punkti otrajā puslaikā tika gūti pēc divu minūšu klusuma, kad precīzs bija Grīnberga metiens. Lasmanis un Štelmahers pievienoja vēl pa diviem punktiem, un pirmo reizi mačā vadībā izvirzījās Ventspils Augstskolas komanda. Turpinājumā priekšā bija te viena, te otra komanda, bet ceturkšņa izskaņā sekmīgāki bija RSU, kuri pirms izšķirošajām 10 minūtēm izvirzījās nelielā vadībā (58:56).
 
Ceturto ceturksni ventspilnieki iesāka apņēmigāk, Lasmanim, Štelmaheram un Čavaram atgūstot vadību līdz ceturtdaļas vidum. Mājinieki veiksmīgāk sakoncetrējās izšķirošajam mača posmam un spēja ne tikai nosargāt vadību, bet arī uzvarēt ar vērā ņemamo deviņu punktu pārsvaru (79:70).
 
Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Kārlis Pauls Lasmanis, kura kontā 28 punkti un 10 atlēkušās bumbas, bet 19 punktus pievienoja Edgars Štelmahers. RSU komandas labā pa 13 punktiem guva Mārcis Benefelds un Svens Vilks. Ventspilnieki līdz ar šo uzvaru iekļuva LBL2 pusfinālā, kur pretī jau gaida regulārā čempionāta uzvarētāji BK VEF-LSPA.
 
Apskati foto!
 
Ventspils Augstskola – Rīgas Stradiņa universitāte 79:70 (22:27, 17:17, 17:14, 23:12)
Ventspils Augstskola: Lasmanis 28 (10ab), Štelmahers 19, Lomažs 11, Čavars 9 (8ab), Grīnbergs 5, Pinete 2 (7ab), Čoders 2, Pāže 2, Lēmanis 1, Blumbergs.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: