Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lai top jaunā aroda alma mater

Sirsnīgā un laimīgā noskaņā parakstīts līgums par Ventspils Tehnikuma rekonstrukciju. Pusotra gada laikā tas pārvērtīsies līdz nepazīšanai un iezīmēs ne vien jaunus vaibstus pilsētas tēlā, bet arī jaunu ēru aroda izglītībā Ventspilī un visas Latvijas profesionālās izglītības sistēmā. Pilsētas mērs Aivars Lembergs gandarīts, ka izdevies izcīnīt laikmetīgu aroda apguves iespēju jauniešiem un sākotnēji atvēlētā 1, miljona vietā iegūti vairāk nekā 10 miljoni latu.

Fotogrāfu tvarstīja padomju robežsargi

Fotogrāfs Valdis Brauns cer, ka Jūras svētkos varēs arī ventspilniekiem parādīt izstādes Sāļais vējš darbus, kuros dokumentēta zvejnieku dzīve.

2.lpp. Viedoklis: „Reāls ieguldījums nākotnē”, portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Realizējot dažādus projektus, bieži vien tiek lietots sauklis par ieguldījumu nākotnē. Tad lūk, tas, ko šobrīd sagaidījis Ventspils Tehnikums, ir un būs vistiešākais ieguldījums nākotnē, lai arī cik plašā nozīmē lietojat šo vārdu.»

3.lpp.

Lielajā laukumā pacelsies masti

Ventspils Lielajā laukumā šobrīd notiek betonēšanas darbi, lai testa režīmā varētu eksperimentēt ar topošās strūklakas funkcijām.

Tiesa kavējas ar spriedumu

Pirms desmit dienām – 5. aprīlī – Administratīvā rajona tiesa plānoja pasludināt spriedumu Tārgales ģimenei atņemtā bērna lietā, taču tiesneses prombūtnes dēļ sprieduma parakstīšana iekavējusies.

Cer uz mazākiem rēķiniem par mūziku

Izrādās, Latvijas pakalpojumu sniedzējiem par mūzikas atskaņošanu ir jāmaksā krietni vairāk nekā citviet Eiropā. Uzņēmēji, tai skaitā Ventspilī, cer uz šo maksājumu samazināšanu.

4.lpp. Kultūra. Bijība svēto un Dieva priekšā

Otrdien pilī pasākumā Vēstures otrdiena ar ventspilniekiem tiksies ikonu gleznotāja Ārija Rubene. Pilī apskatāma viņas svētbilžu izstāde.

Stiprā Kurzemes literātu brālība

Šopavasar iznāks ceturtais piejūras pilsētu literārais izdevums Vārds. Ventspili pārstāvēs literāti un vēsturnieki Jānis Valks, Andris Akmentiņš, Arvīds Majors Venta, Uldis Krasts, Inese Aide, Kristīne Ulberga un Maira Asare.

5.lpp. Otrā jaunība. Nopērk cukuru rudens vajadzībām

Laukos par iztikšanu var sūdzēties tikai slinki pensionāri, uzskata pilteniece Elvīra Žebeka, jo katram ir iespēja mazdārziņā izaudzēt sakņaugus.

Pensijas laukos atpaliek no pilsētas

Daudzi pensionāri, kas smagi un godīgi strādājuši savas aktīvās darba dzīves laikā, jūtas aizvainoti un apdalīti no valsts puses, kas viņiem izmaksā niecīgas pensijas. Starp mazo pensiju saņēmējiem īpaši daudz ir laucinieku.

 

6.lpp. Sports. Frisbijistiem Latvijas bronza

Ogrē sadalītas Latvijas Frisbija kausa izcīņas godalgas. Otro gadu pēc kārtas uzvaras laurus vīriešu čempionātā plūca Salaspils WT spēlētāji, bet bronzas medaļas izcīnīja mūsu Flying Worms frisbijisti.

Novada čempionātā triumfē Tārgale

«Priecē, ka pagastos sports nepazūd un cilvēki labprāt pavada savu brīvo laiku sportojot,» gandarījumu par to, ka arī šogad norisinājās novada basketbola čempionāts, neslēpj čempionvienības Tārgale kapteinis Jānis Čerņavskis.

Pirmās uzvaras Meierei un Mireckim

Startējusi jaunā orientēšanās sacensību seriāla Azimuts sezona. Tās pirmā posma sacensībās, kuru starts tika dots Ventspils Piedzīvojumu parkā, uzvaras laurus plūca Ieva Meiere un Andris Mireckis.

7.lpp. Veselība. Jāpasargā veselie, slimie...

Vīrietis atnāca uz Ventas Balss redakciju pats – gribēja izstāstīt savu stāstu, kas varbūt kādam liks padomāt, vai ir vērts viena dūriena un mānīgas labsajūtas dēļ riskēt ar sevi, savu veselību. Stāstu par salauztu dzīvi, kuru savām rokām izpostījis. Par slimību, kuras ārstēšanai trūkst līdzekļu un arī īstas vēlēšanās. Vienīgais lūgums liktenim – atvēlēt kādus gadus, lai pagūtu dēlu uz kājām nostatīt...

Nemanāmais slepkava – C hepatīts

Hepatīts ir jebkura vīrusa izraisīts aknu iekaisums. Sastopami A, B, C, D, E, G un T T hepatīti. Ar vīrusa A hepatītu (tautā saukto dzelteno kaiti) cilvēks saslimst tāpat kā ar zarnu infekcijām – vīrusu saņem kontakta ceļā vai ar inficētu pārtiku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: