Ventspils Augstskolas basketbolisti LBL2 ceturtdaļfināla otrajā mačā Rīgā ar 62:65 piekāpās RSU komandai, kas nozīmē, ka sērijā līdz divām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1:1, bet tās uzvarētājs kļūs zināms ceturtdien Ventspilī.

Ventspilniekiem uz Rīgu bija jādodas bez sava galvenā balsta zem groziem Iļjas Gromova, kurš iedzīvojies rokas pirksta lūzumā, taču nav izslēgts, ka sezonu turpināt vēl varēs. Lai gan lieliski nospēlēja 17 gadus vecais Klāvs Čavars, kurš izcīnīja 15 bumbas un guva 11 punktus, jaudas grozu apakšā VeA tomēr pietrūka – atlēkušās bumbas zaudētas 43:56(!). Tāpat savainojuma dēļ komandai palīdzēt nevarēja tās kapteinis Toms Leimanis.

 

Pirmo ceturtdaļu VeA uzvarēja 22:20, otrajā panāca arī sešu punktu pārsvaru, tomēr vadību noturēt neizdevās – 36:348 pēc 20 spēlētām minūtēm. Trešajā ceturdaļā jau mājinieki tipa pie +6, bet arī viņiem pārsvaru palielināt neizdevās, tiesa pirms izšķirošajām desmit minūtēm vadībā ar 53:49 tomēr bija RSU. Mazrezultatīvs basketbols turpinājās arī pēdējā ceturtdaļā, nelielā vadībā turējās mājinieki, tomēr mača izskaņa Fortūna varēja pagriezties seju arī ventspilnieku virzienā. 77 sekundes līdz spēles beigām Čavars panāks 62:65, sāncenši divos pēdējos uzbrukumos punktus negūst, diemžēl ar to pašu atbild arī VeA.

 

Sērijā rezultāts kļuvis 1:1, bet izšķirošais mačs ceturtdien pulksten 18.30 risināsies Ventspilī. Vietu pusfinālā jau nodrošinājuši VEF/LSPA un Jelgava2 spēlētāji, bet Saldus un Ogres mačā arī būs nepieciešams trešais mačs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: