Jāzepa Vītola III Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkursā “Lai skan!” Ventspils Mūzikas skolas koris NOŠU PLANĒTAS skolotāju Rudītes Tālbergas un Anitras Niedres vadībā izcīnījis 1.vietu B kategorijā.

Konkurss “Lai skan” notiek ik pa diviem gadiem. Šogad tajā bija pārstāvētas 30 mūzikas skolas un kopumā savu dziedātprasmi demonstrēja 40 kolektīvi, kas tika sadalīti piecās kategorijās. No Kurzemes reģiona konkursā startēja Ventspils, Rojas, Kuldīgas un Priekules mūzikas skolu audzēkņi. Ventspils Mūzikas skolas koris “Nošu planētas” savā grupā izcīnīja 1.vietu un guva iespēju piedalīties finālā, lai sacenstos par Lielo balvu, tomēr to ieguva E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas koris Cantus, bet Mazo balvu - Ķekavas Mūzikas skolas bērnu koris.

 

Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija gan Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēki –Arvīds Platpers, Romāns Vanags, Irēna Nelsone, Ilze Vilde un Guntars Prānis, gan Rīgas Jāzepa Mediņa 1. Mūzikas skolas vokālā pedagoģe Justīne Voitkeviča,gan arīValmieras mūzikas skolas bērnu kora diriģente Irēna Zelča un Rīgas Franču liceja koru diriģents Jānis Veļičko.

 

Pirmo reizi Latvijas Mūzikas skolu koru un ansambļu konkurss “Lai skan” Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ar Mūzikas skolotāju nodaļas gādību tika rīkots 2009. gada martā. Savukārt otro reizi tas norisinājās 2011. gada martā, kad tajā piedalījās 49 kolektīvi no visas Latvijas un šajā konkurencē Ventspils Mūzikas skolas korim “Nošu planētas” izdevās izcīnīt 1. vietu un arī Galveno balvu.

 

Lai arī šogad ventspilnieku korim neizdevās tikt pie Lielās balvas, tomēr ir liels gandarījums par skolotāju un dziedātāju ieguldīto darbu, izturību un neatlaidību. Kora dalībniece, 3.kora klases audzēkne Anna Pozdejeva atzīst, ka šo konkursu viņa var raksturot ar šādiem vārdiem - uztraukums, prieks, muzicēšana, asaras, smiekli, smaidi, draudzība. Tas, kas tika izjusts ir kaut kas ļoti īpašs. Pēc kora uzstāšanās bijis tik liels gandarījums, kas nav salīdzināms ar jebkuru citu prieku. Lielāks prieks bijis tikai tad, kad skolotājas paziņojušas, ka koris “Nošu planētas” ir labākais B kategorijā un tiek izvirzīts uz Grand Prix. Lai arī Annai ir ļoti žēl, ka koris netika pie Lielās balvas, bet tik un tā viņa esot laimīga, jo viena no vislielākajām dāvanām un balvām ir viņas mīļās Nošu planētas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: