Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Līdzās sunim daudz jāmācās

Šibas šķirnes suņi Japānā ir paši populārākie – cilvēkus piesaista to nelielais augums, apvienots ar nosvērtu, taču rotaļīgu un draudzīgu raksturu. Japānā šķirne tiek uzskatīta par nacionālo dārgumu, tās izvešana ārpus valsts robežām atļauta tikai pirms 20–30 gadiem. Latvijā šibu ir nepilni divi desmiti, taču Ventspilī viens: Megumi No Koki Go Žara jeb – mājas vārdā – Megija. Tās saimniece Oksana Filatova atzīst, ka suņuka ienākšana ģimenē izmainījusi viņu dzīvi.

Problēma: radinieks nomirts svešumā

Izbraukšana ārpus valsts bez apdrošināšanas var beigties bēdīgi. Tā, 1. martā Spānijā mirušā Tarasa Devjatko dēli vēl nevar apbedīt tēvu, jo viņš nav atvests uz Ventspili.

2.lpp. Viedoklis: „Neesi vientuļš”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ir izpētīts, ka vislielākais risks nonākt bezpalīdzīgā stāvoklī ir vientuļniekiem. Invalīdi atrodas mediķu redzeslokā, par maznodrošinātajiem gādā pašvaldība un sociālie darbinieki, bāreņi dzīvo pansionātos, bet vientuļš vesels cilvēks jebkurā vecumā, nonākot pēkšņās grūtībās, ir visneaizsargātākais.»

3.lpp.

Tiesā par dziras pārvadāšanu

Ventspils tiesas priekšā vakar stājās kāds rīdzinieks, kurš uz prāmja mēģinājis uzbraukt ar 203 litriem paštaisīta alkohola.

Mātei ļauj nomirt aukstumā

Popes pagasta iedzīvotāji satraukti par briesmīgajiem apstākļiem, kādos savas dzīves pēdējās nedēļas pavadījusi sirmgalve, kas dzīvoja kopā ar dēlu un vedeklu.

4.lpp.

Ziedos vairākus kokus centrā

Ventspils Tehnikuma būvniecības nolūkā Jūras un Saules ielas stūrī nāksies ziedot vairākus kokus, tādēļ nākamās nedēļas sākumā, kamēr tie vēl nav sākuši lapot, sāks tos izzāģēt. Pēc darbu pabeigšanas vietā tiks iestādīti jauni.

Pieaugs lauku zemes vērtība

Kadastrālā vērtība lauksaimniecības zemēm šogad būtiski pieaugusi un līdz ar novada domes lēmumu nesaglabāt ierobežojumu nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma apmēram sit pa kabatu zemju īpašniekiem, īpaši lielajiem zemniekiem. Ir bijuši pat gadījumi, kad kadastrālās vērtības aprēķins pārsūdzēts.

5.lpp. Vide. Debesīs redzama spoža komēta

Tuvākajās dienās arī Latvijas debesīs būs novērojama komēta Pan-STARRS. Ventspilī tā būs redzama uzreiz pēc saulrieta rietumos, zemu virs horizonta, skaidro Astronomijas biedrības priekšnieks Māris Krastiņš.

Pavasaris Briežu dārzā

Kaut arī naktīs vēl sprēgā sals, visas pazīmes liecina, ka pavasaris vairs nav aiz kalniem. Par to, kā saulītes atgriešanos sagaida Briežu dārza iemītnieki, stāsta tā pārvaldnieks Ādams Grīnbergs.

6.lpp. Sports. Labākie kikbokseri pulcēsies Ventspilī

Nedēļas nogalē sporta namā Centrs norisināsies Latvijas atklātais čempionāts kikboksā, kurā startēs arī pieci ventspilnieki.

Kohai jauns Latvijas rekords

Gatavojoties Eiropas un pasaules meistarsacīkstēm, mūsu svarcēlāji ar labiem rezultātiem startējuši Ventspils atklātajā čempionātā, kurā jaunus Latvijas rekordus izdevies uzstādīt mūsu jaunajai cerībai Rebekai Kohai.

Izslēgšanas spēles uzsāks kā otrie

Finišējis Latvijas volejbola 1. līgas regulārais čempionāts. Ar iegūtu otro vietu to noslēguši VK Ventspils volejbolisti, kas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar Latvijas Universitāti.

7.lpp.

Madara grib dzīvot tikai Latvijā

Pirms deviņiem gadiem Ventas Balss rakstīja par 4. vidusskolas audzēknes spožo karjeru. Savos 16 gados meitene bija paguvusi noslēgt līgumu ar starptautisko aģentūru Elite, uzvarējusi modeļu konkursā Baltijas valstīs un kļuvusi par ceturto Singapūrā, bet vēlāk piedalījusies Milānas, Parīzes, Ņujorkas modes skatēs. Nesen par Madaru izdzirdējām no pavisam citas rakursa – viņa ir jaunā uzņēmēja, kas dzimtajā pilsētā atvērusi apģērbu veikalu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: