FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīra otro apli šodien uzsāks BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā pulksten 19 uzņems Somijas "Joensuun Kataja" komandu.

Ventspilniekiem nepieciešams revanšēties par zaudējumu abu komandu pirmajā mačā, lai saglabātu labas izredzes iekļūt turnīra astoņu labāko komandu skaitā.

Revanšs ventspilniekiem nepieciešam ne tikai revanša pēc, to pat ļoti pieprasa situācija turnīra tabulā – šobrīd otro vietu dala trīs komandas ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem. Līdz ar to katra neveiksme samazina šī trio komandu izredzes uz tikšanu izslēgšanas spēlēs, bet katrs panākums ir pamatīgs solis tām pretī.

Pirmā abu komandu spēle nedaudz neierastajā Jonsūnas hallē ventspilniekiem sākās par ļoti labi – deviņu punktu pārsvars pēc pirmās ceturtdaļas, +17 otrās vidū. Diemžēl tik pat pārliecinoši turpināt BK "Ventspils" nesanāca. Līdz lielajam pārtraukumam no plusiem bija atlikuši vien astoņi punkti, bet trešās ceturtdaļas beigās tie jau bija pārvērtušies mīnusos 59:63. Mačs risinājās punkts punktā līdz pat pēdējai sekundei, ventspilnieki varēja izraut gan uzvaru, gan pagarinājumu, taču pašu kļūdas un neprecizitāte to liedza – zaudējums 78:80.

No vienas puses "Kataja" savā laukumā parādīja visai solīdu sniegumu, centīgi nostrādājot aizsardzībā un labi palīdzot saviem līderiem uzbrukumā, taču skaidrs, ka uzdevuma augstumos šajā spēlē nebija arī paši ventspilnieki. Sāncenši 11 reizes "apzaga" kurzemniekus, turklāt ne vienmēr tas prasīja kaut kādu īpašu veiklību un prasmi. Ventspilnieki pārtvēra vien piecas somu piespēles, bet pavisam mājinieki kļūdījās 10 reizes, kamēr BK "Ventspils" – 21. Krietni par daudz lai cerētu uz panākumu ne tikai viesos.

Tā kā uzdevums šim mačam jau ir skaidrs – tik bieži kļūdīties nedrīkst. Lai tā arī notiktu, jāpatur prātā, kā "Kataja" līderis Džermains Flauers ir visa turnīra labākais piespēļu pārtvērējs (vidēji mačā 3,45). Lai gan BK "Ventspils" šajā sezonā ir ļoti līdzvērtīgs rezervistu soliņš – vienā mačā var "izšaut" vieni basketbolisti, nākamajā jau citi –, komandas panākumu pamatā visbiežāk tomēr bijusi laba spēle aizsardzībā.

Piemēram, FIBA Izaicinājuma kausā uzvarēti visi trīs mači, kuros ielaists mazāk par 60 punktiem, bet vienīgi divi zaudējumi piedzīvoti spēlēs, kurās sāncenši sametuši vairāk par 60. Somu komandā 40% punktus kopīgiem spēkiem guvuši divi spēlētāji – amerikānis Flauers un pieredzējušais soms Virtanens –, taču tas nenozīmē, ka uzbrukumā kaut ko spēj tikai viņi. Piemēram, mačā ar "Gaz Metan Media" izbraukumā Anti Kanevro grozā raidīja astoņus no 11 tālmetieniem.

Kāda tad varētu izskatīties recepte, kuru šim mačam būtu jāizraksta BK "Ventspils" panākuma izcīnīšanai? Aktīva spēle aizsardzībā, neļaujot ieskrieties sāncenšu līderiem un pacietīga spēle uzbrukumā, kas ļautu tikt pie labām situācijām pašiem un samazinātu iespēju kļūdīties. Protams, būtu lieliski to visu "lietot" kopā ar skaļu līdzjutēju atbalstu. Tas pilnīgi noteikti dotu papildus emocijas un spēkus, gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Šajā sezonā BK "Ventspils" līdzjutēji visai kuplā skaitā apmeklējuši arī mazāk svarīgus mačus, tāpēc jācer, ka šoreiz tribīnes būs tiešām pilnas un skaļas!

Spēles sākums pulksten 19 Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: