Vairākkārtējais Somijas čempions Jari Ketomā ("Ford Fiesta RRC") svētdien kļuva par Eiropas autorallija čempionāta (ERC) otrā posma Liepāja-Ventspils uzvarētāju. Patīkamākā ziņa Latvijas rallija faniem - ERC organizatori un braucēji ar šo ralliju bija ļoti apmierināti.

Foto no 14. ātrumposma

Foto no 15. ātrumposma un preses konferences

Foto no rallija finiša Lielajā laukumā

Pēc tam, kad pirmajos piecos ātrumposmos piektdien un sestdien labākais bija talantīgais īrs Kreigs Brīns ("Peugeot 207"), Ketomā uzvarēja astoņos no atlikušajiem desmit "dopiem" un droši triumfēja kopvērtējumā. Ketomā šajās sacensībās startēja ar kādreizējo Kimi Raikonena stūrmani Kaju Lindstrēmu.

Tikmēr Brīns, kura automašīnai svētdien bija elektrības problēmas, noslēdzošos ātrumposmus nobrauca pietiekoši droši, lai saglabātu otro vietu kopvērtējumā. Viņš summā Ketomā piekāpās par 31 sekundi.

Trešo vietu nosargāja leģendārais franču autosportists Fransuā Delakūrs ("Peugeot 207"), kurš no Ketomā atpalika par divām minūtēm un 47,5 sekundēm. Pēdējā dienā ar Delakūru konkurēja krievs Aleksejs Lukjaņuks ("Mitsubishi Lancer Evo X"), tomēr viņam ļoti neveiksmīgs izvērtās priekšpēdējais, 14.ātrumposms, kura sākumā nokrita aizsargvairogs, bet vēlāk tika pārsists karteris un nācās izstāties.

Sestdien un svētdien tika aizvadīti arī divi Latvijas autorallija čempionāta posmi. Ventspils ekipāžas Berķis/Čeporjuss un brāļi Bergmaņi startēja identiski, savā klasē izcīnot, attiecīgi, sesto un septīto vietu.

Sacensības Liepāja-Ventspils bija vienīgais īstais ziemas rallijs šī gada ERC kalendārā. Autosacīkšu noslēgumā atzinīgus vārdus par šo ralliju, braukšanas apstākļiem un lielisko organizāciju izteica gan ERČ koordinators Žans Pjērs Nikolā, gan braucēji, kas ļauj cerēt, ka Eiropas spēcīgākos braucējus mūspusē redzēsim arī nākamajā gadā.

Rallija Liepāja - Ventspils atklāšanas foto

Pirmie ātrumposmi

Rallija otrā diena

Rallijs ienāk Ventspilī

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: