2. un 3. februārī Ventspilī risināsies līdz šim vēl nebijis pasākums – Eiropas Rallija čempionāta (ERC) otrais posms Rally Liepāja–Ventspils 2013, kas vienlaikus ietvers arī Latvijas Rallija Čempionāta pirmos divus posmus.

Apskati foto no ralija atklāšanas un pirmajiem braucieniem.

Foto no otrās dienas ātrumposmiem

 

 

Kopumā rallijā piedalīsies 80 automašīnas, rallija dalībnieki pārstāv 17 valstis. Kā galvenie favorīti jānosauc somu autobraucējs Jari Ketomā, leģendārais franču autobraucējs Fransuā Delekūrs, kā arī īrs Kreigs Brīns. Sportisti sniegotajos Kurzemes ceļos 243 km garumā sacentīsies par uzvaru Eiropas Rallija čempionāta otrajā posmā.

 

Biļešu iegāde

Biļetes uz ralliju iespējams iegādāties Olimpiskā centra Ventspils Basketbola halles kasē. To cena rallija laikā – 18 LVL.  Taču, ja vēlēsieties apmeklēt tikai sacensības kādā no Ventspilī notiekošajiem diviem ātrumposmiem Ventspils kalns 1 un Ventspils kalns 2, biļetes būs iespējams iegādāties pasākuma dienās (cena 8 LVL) slēpošanas kalnā Lemberga hūte pie centrālās ieejas. Biļetes nepieciešamas tikai ātrumposmu apmeklēšanai, savukārt Lielajā laukumā izvietoto rallija servisa parku ikviens varēs brīvi apmeklēt bez maksas.

 

Satiksmes ierobežojumi Ventspilī saistībā ar rallija servisa parku

Sakarā ar rallija servisa parka iekārtošanu Ventspils centrā – Lielajā laukumā un Olimpiskajā centrā Ventspils – līdz 3. februāra plkst. 24.00 Ventspils pilsētā automobiļu satiksmei tiks pilnībā slēgtas šādas ielas:

  • Zvaigžņu iela posmā no Bērzu ielas līdz Sporta ielai,

  • Kuldīgas iela posmā no Sporta ielas līdz Lielajam prospektam,

  • Sporta iela posmā no Zvaigžņu ielas līdz Strēlnieku ielai,

  • Ganību iela posmā no Pāvila ielas līdz Lielajam prospektam,

  • Pāvila iela posmā no Kuldīgas ielas līdz Ganību ielai;

  • viss Lielais laukums;

  • visa stāvvieta pie Reņķa dārza.

Papildus tam tuvējās ielās var tikt noteikti auto apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

 

Noteiktie satiksmes ierobežojumi neattieksies uz attiecīgajā teritorijā dzīvojošajiem ventspilniekiem, ar kuriem rallija organizatori sazināsies individuāli un sacensību dienās iedzīvotājiem nodrošinās brīvu piekļuvi savām mājvietām.

 

Rallija servisa parkā starp sacensību ātrumposmiem tiek veiktas dalībnieku spēkratu tehniskās apkopes, novērsti radušies bojājumi un mainītas riepas. Servisa parks rallija līdzjutējiem ir lieliska vieta, kur tuvumā apskatīt gan sacīkšu automobiļus, gan klātienē vērot komandas darbu un satikt braucējus. Atšķirībā no sacensību ātrumposmiem servisa parkā ieeja būs bez maksas, un to varēs apmeklēt jebkurš Ventspils pilsētas iedzīvotājs un viesis.

 

Uz ventspilnieku jautājumiem par satiksmes ierobežojumiem atbildes var sniegt rallija servisa parku pārvaldnieks Kaspars Ērkulis, mobilais tālrunis 22309446 vai e-pasts kaspars-erkulis@inbox.lvRally Liepāja –Ventspils organizatori pateicas Ventspils iedzīvotājiem un viesiem par sapratni.

 

Satiksmes ierobežojumi saistībā ar ātrumposmiem Ventspils kalns 1 un Ventspils kalns 2.

 

2. februārī no plkst. 15.20 līdz 20.00 un 3. februārī no plkst. 13.00 līdz 17.30 satiksmei tiks slēgta rallija trase no Cirpstenes Kaugeriem līdz Ganību ielas pagriezienam uz slēpošanas kalnu Lemberga hūte, kā arī Ganību ielas posms no pagrieziena uz slēpošanas kalnu līdz Riņķa ielai un Krustkalna iela no Saules ielas līdz Ganību ielai.

 

Ar satiksmes ierobežojumiem un sporta bāžu darba laikiem var iepazīties šeit!

 

Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā saistībā ar ralliju

No 1. februāra plkst. 23.00 līdz 3. februāra plkst. 22.00 atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos tiks mainīts kustības ceļš un iespējama autobusu kavēšanās.

  • Maršruti nr. 3; 4; 21 kursēs pa Lielo prospektu, Brīvības un Durbes ielu;

  • Maršruti nr. 2; 5; 9 kursēs pa Saules un Inženieru ielu;

  • Maršruti Ventspils–Kuldīga un Ventspils–Liepāja kursēs pa Sarkanmuižas dambi, Brīvības ielu un Durbes ielu.

Šajā laika posmā netiks apkalpotas pieturas Lielais laukums abos virzienos, pieturas Ganību ielā posmā no Lielā prospekta līdz Inženieru ielai.

 

Laika posmā no 2. februāra plkst. 15.20 līdz 20.00 un 3. februāra plkst. 13.00 līdz 17.30 maršruts nr. 2 kursēs pa Riņķa ielu un netiks apkalpotas pieturas Lemberga hūte un Krustkalna iela.

 

RALLIJA NORISES PLĀNS 

2. sacensību diena – 2. februāris

 

Pa dienu norisināsies ātrumposmi Liepājas un Kuldīgas apkārtnē. Plkst. 17.20 sākas ātrumposms Ventspilī Ventspils kalns 1, kas norisināsies slēpošanas kalnā Lemberga hūte un tā tuvākajā apkārtnē. Ātrumposma garums – 2,5 km.

 

2 stundas pirms sacensību sākuma tiks slēgta autotransporta satiksme rallija trasē. Apmeklētāju ierašanās – pa centrālo ieeju slēpošanas kalnā Lemberga hūte no Saules ielas puses. Pie ieejas būs iespējams nopirkt biļetes uz konkrēto ātrumposmu.

 

Sportisti pēc ātrumposma veikšanas pa konkrētu maršrutu, ievērojot satiksmes noteikumus, dodas uz servisa parku Lielajā laukumā.

 

Plkst. 21.00 Lielajā laukumā norisinās Latvijas rallija čempionāta 1. posma (visi ātrumposmi 1. un 2. februārī) uzvarētāju apbalvošana.

 

3. sacensību diena – 3. februāris

 

Dienas pirmajā pusē sacensības norisinās Kuldīgas pusē un Ventspils novadā.

 

Plkst. 15.00 sākas ātrumposms Ventspilī Ventspils kalns 2,kas norisināsies slēpošanas kalnā Lemberga hūte un tā tuvākajā apkārtnē. Ātrumposma garums – 2,5 km.

2 stundas pirms sacensību sākuma tiks slēgta autotransporta satiksme rallija trasē.

 

Apmeklētāju ierašanās – pa centrālo ieeju slēpošanas kalnā Lemberga hūte no Saules ielas puses. Pie ieejas būs iespējams nopirkt biļetes uz konkrēto ātrumposmu.

 

Sportisti pēc ātrumposma veikšanas pa konkrētu maršrutu, ievērojot satiksmes noteikumus, dodas uz servisa parku Lielajā laukumā, kur, sākot no plkst. 15.35, automašīnas finišē, un Eiropas Rallija čempionāta 2. posms un Latvijas Rallija čempionāta 2. posms būs noslēdzies.

 

Plkst. 17.30 Olimpiskā centra Ventspils foajē notiks preses konference pēc pasākuma.

 

Plkst. 20.00 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti uz rallija uzvarētāju apbalvošanas pasākumu Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē. Gan sacensību uzvarētājus, gan skatītājus priecēs grupas Auļi uzstāšanās. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: