Sestdien 2013. gada pirmo maču aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos tiksies ar BK "Jelgava" komandu, kurai tā arī būs pirmā spēlē jaunajā gadā. Abām komandām tā būs arī pirmā savstarpējā spēlē šajā sezonā.

Abas komandas šajā Aldaris LBL sezonā izcīnījuši pa astoņām uzvarām, tiesa ventspilnieki to paveikuši deviņos mačos, kamēr jelgavnieki – 15. Tieši tāpēc komandas turnīra tabulā neatrodas kaimiņos. Ventspilnieki ar VEF dala pirmo vietu (pateicoties uzvarai pagaidām vienīgajā savstarpējā spēlē, ventspilnieki teorētiski ir pirmie), bet BK "Jelgava" ieņem sesto vietu 11 komandu konkurencē.

Protams, mača favorīti ir ventspilnieki, taču tas vien uzvaru negarantē. BK "Jelgava" šajā sezonā ne reizi vien pratusi atspēlēties un sarūpēt intrigu mačos, kuros nonākusi krietnos mīnusos. Tas liecina, ka potenciāls komandai ir un dāvināt tā nevienam neko netaisās. BK "Ventspils" basketbolisti šosezon līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvojuši, viesojoties Valmierā, bet šai Vidzemes komandai statistika ir tikai nedaudz labāka par zemgaliešiem.

Pēc zaudējuma Valmierā BK "Ventspils" basketbolisti LBL turnīra izcīnījuši piecas uzvaras un nav zaudējuši arī BBL un FIBA Izaicinājuma kausā, tā tiekot pie uzvaru sērijas 17 maču garumā. Vēlme pārtraukt šo sēriju varētu būt papildus motivācija mājiniekiem, tāpat kā viesiem vēlme sēriju turpināt. Starp citu, arī BK "Jelgava" turpina kādu sēriju – LBL uzvarēts četros mačos pēc kārtas.


Amerikāņu aizsargs Šedriks Heinss Jelgavas komandā aizvadījis piecus maču, pēdējos no tiem tiešām apliecinot sevi kā labu palīgu, sevišķi uzbrukumā. Pagaidām pēdējā komandas spēlē amerikānis guva 18 punktus, realizējot septiņus no 13 metieniem no spēles, pa trīs reizēs piespēlēja un izcīnīja atlēkušās bumbas. Jādomā, ka svētku pauzē jaunais leģionārs komandā būs iejuties vēl labāk un varētu būt viens no komandas vilcējiem.

Tieši tādēļ jo svarīgāka varētu būt Donalda Simsa loma. Viens no ventspilnieku līderiem varētu būt tas, kuram nāksies spēlēt pret Heinsu, tāpēc vienādi svarīgi būs veiksmīgi darboties uzbrukuma pašam un neļaut izvērsties sāncensim. Simss līdz šim Aldaris LBL vidēji mačā guvis 11,4 punktus un atdevis 4,2 piespēles.

Interesants varētu būt arī abu komandu rezultatīvāko vīru Andra Justoviča (Jelgava) un Jāņa Timmas (Ventspils) divcīņa. Ventspilnieks vidēji mačā līdz šim guvis 13,9 punktus un izcīnījis 6,9 atlēkušās bumbas, bet jelgavnieku līderis 12,8 punktiem pievienojis 3,3 atlēkušās bumbas.

Nav izslēgts, ka šajā mačā laukumā atgriezīsies BK "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs, kurš jau atsācis treniņus kopā ar komandu.

Jelgavnieki demonstrē ļoti rezultatīvu basketbolu, vidēji mačā gūstot pat nedaudz vairāk punktu nekā ventspilniekiem un ļaujot to apliecināt savā laukumā, ventspilnieki riskē iedzīvoties vismaz intriģējošā cīņā. BK "Ventspils" līdzšinējo panākumu atslēga gandrīz vienmēr bijusi laba spēle aizsardzība, un citādāk droši vien nebūs arī Jelgavā. Lai aizsardzība tiešām kļūtu par ieroci, vispirms ir tiešām jāgrib tajā cīnīties. Citiem vārdiem sakot, jānoskaņojas spēlei.

Diez vai jelgavniekiem varētu būt kādas grūtības ar noskaņošanos cīņai, bet krietni būs jāpalauza galva, kā likt pretī ventspilniekiem aizsardzībā. Visiem būs krietns pārsvars zem groziem, tāpēc jelgavniekiem būs jāizdomā, kā panākt, lai sāncenšu garie pēc iespējas retāk tiktu pie bumbas. Sevišķi groza tuvumā.

Mača sākums pulksten 17.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: