Kalnu slēpošanu klasiskā izpratnē ieteicams apgūt no piecu gadu vecuma, kad bērns spēj tikt galā ar slaloma inventāru un radusies noturīgāka interese.

Iesācēju treniņgrupā parasti ir pieci cilvēki, jo tad instruktors var veltīt laiku katram no viņiem. Nodarbība ilgst stundu, treniņos vēlams piedalīties divas reizes nedēļā. Lemberga hūtē var izīrēt labas kvalitātes slēpošanas inventāru, un tas ir labs risinājums, jo bērni aug ļoti ātri un vecāki ne vienmēr var katru sezonu iegādāties jaunu. Katrā bērnā ir sacensību gars, tādēļ rīkojam sacensības, paturot prātā to, ka visi pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērni grib būt pirmie, un izdomājot dažādus veidus, kā uzmundrināt katru no viņiem.

 

Mūsu instruktori māca arī pieaugušos, kuriem vēl nav slēpošanas iemaņu. Vienas sezonas laikā viņi par čempioniem nekļūs, bet iemācīsies droši slēpot un varbūt pat skaisti nobraukt no kalna, – jo vairāk tādēļ, ka uz kalna var satikt arī lietpratējus, kuri sporto jau daudzus gadus. Esmu ievērojis, ka dāmas, kuras vēl neprot slēpot, ir drošākas par kungiem, savukārt kungi, kuri jau apguvuši pirmās iemaņas, vēlas mācīties vēl un vēl. Slēpošana ir ekstrēms sports veids, kurš attīsta koordināciju un lokanību, nostiprina vispārējo fizisko stāvokli, tādēļ tie, kas vasarā, piemēram, aktīvi peld vai nodarbojas ar riteņbraukšanu, ziemā labprāt izvēlas kalnu vai distanču slēpošanu. Es gribu pateikt paldies pilsētas saimniekiem par to, ka mūsu kalns aug, jo tādējādi rodas arī garākas trases un mēs tuvojamies ļoti labam līmenim.

 

Vents Balodis

slēpošanas instruktors

 

Pieteikšanās slēpošanas nodarbībām, zvanot Ventam Balodim: 29412442. Savukārt snovborda treneri Mārtiņu Tālbergu var sazvanīt pa numuru 28611333.

Arī snovošana tev palīdzēs būt mundram un veselīgam!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: