Alūksnē notika XII Starptautiskais Ziemassvētku turnīrs džudo, kurā startēja sportisti no 12 valstīm – Krievijas, Baltkrievijas, Somijas, Zviedrijas, Anglijas, Polijas, Beļģijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Dalību mačos ņēma arī vairāki sporta skolas Spars džudisti (treneris – Vladimirs Vlasjuks). Kā pirmie uz tatami devās 1998.–1999. gadā dzimušie sportisti, starp kuriem bija arī divi ventspilnieki – Matīss Mirošņikovs un Kirils Boļšakovs –, kas sacīkstes noslēdza dalītajā piektajā vietā.

Tālāk mačus turpināja jaunākie (2000.–2001. gadā dzimušie) sportisti. No ventspilniekiem šajā vecuma grupā startēja tikai Raimonds Būmeisters, kurš pirmajā cīņā izcīnīja uzvaru, bet otrajā piedzīvoja zaudējumu, kas sacīkšu noslēgumā deva viņam devīto vietu. Kā pēdējie cīņā devās 1996.–1997. gadā dzimušie atlēti, kuru vidū bija arī divi Ventspils džudisti – Gints Būmeisters un Daniels Prancuitis. Veiksmīgākas sacīkstes padevās Būmeisteram – viņš tās noslēdza ar sudraba medaļu, par ko ieguva arī vairākus vērtīgus reitinga punktus kvalifikācijai 2013. gada Eiropas meistarsacīkstēm. Savukārt Prancuitis ar vienu uzvaru un zaudējumu mačus noslēdza devītais.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: