1.ģimnāzijas direktores vietniecei mācību darbā un ekonomikas skolotājai Ilzei Kuciņai, 3. vidusskolas direktores vietniecei audzināšanas darbā un sākumskolas skolotājai Larisai Orlovai un bērnudārza „Eglīte” pedagoģei Zitai Janušonei pasniegtas Pedagoģiskā darba inovācijas fonda apliecības un balvas par nominācijas “Gada skolotājs” iegūšanu.

Ilze Kuciņa dzimusi Ventspilī, 1.ģimnāzijā strādā kopš 1996.gada. 2012.gads pedagoģei bijis īpaši ražīgs. Darbojoties no 2011.gada kā koordinatore Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra projektā „Inovatīvā skola”, 2012.gadā viņa noorganizējusi deviņus pieredzes popularizēšanas seminārus, tajā skaitā Eiropas izglītības iestāžu vadītājiem, Liepājas, Jelgavas un Ventspils skolu matemātikas, fizikas, ķīmijas un bioloģijas skolotājiem, kā arī skolu direktoriem un direktoru vietniekiem.

 

I.Kuciņa mērķtiecīgi un pārdomāti vada pilsētas skolu direktoru vietnieku metodiskās apvienības darbu, rūpējoties gan par kolēģu tālākizglītību un organizējot semināru un kursu nodarbības, gan par pieredzes apmaiņu. Saviem kolēģiem, direktoru vietniekiem, skolotāja organizējusi pieredzes apmaiņas braucienu un Ventspils pilsētas skolotāju darba prezentāciju Cēsu Valsts ģimnāzijā un Talsu valsts ģimnāzijā. Sadarbībā ar Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centru I.Kuciņa noorganizējusi kursus “Efektīva mācību stunda 21.gadsimtā”.

3. vidusskolas direktores vietniece audzināšanas darbā un sākumskolas skolotāja Larisa Orlova dzimusi Ukrainā, strādā Ventspils 3.vidusskolā kopš 1982.gada. Pedagoģe ir apveltīta ar radošu iniciatīvu, talantīga, aktīvi realizē radošas idejas.

2011.gada nogalē prezentētais skolas darbs integrācijas un patriotiskās audzināšanas jautājumos Rīgā tika atzīts kā labākais starp Latvijas mazākumtautību skolām. Skolā ir izveidota audzināšanas vide, kas nodrošina apstākļus, kuros var attīstīties skolēnu iniciatīva un patstāvība. L.Orlova mērķtiecīgi pilnveido ģimenes un skolas sadarbības sociālo modeli, kura pamatā ir patriotisms.

2012.gada janvārī Izglītības un zinātnes ministrijas projekts „Inovatīva skola” pēc skolēnu un skolotāju radošā potenciāla un projekta „Mūzika un māksla – jauniešu emocionālais, radošais un tikumiskais dziednieks” gala rezultāta – teātra izrādes „Burvju zieds” – tika atzīts par labāko realizēto projektu Latvijā.

Četru pēdējo gadu garumā pedagoģe ir pilsētas projekta „Pārventas svētki” līdzautore un intelektuāli izzinošās viktorīnas „Vai tu pazīsti Pārventu” autore un režisore.

2012.gada aprīlī Valsts izglītības kvalitātes dienests skolas akreditācijas ietvaros novērtēja skolas audzināšanas darbu L.Orlovas vadībā, ar „ļoti labi” – augsts novērtējums: skolēnu radošā, emocionālā un intelektuālā potenciāla attīstīšana; programmas „Interešu izglītība” realizēšana; sistemātiskums un rezultativitāte darbā ar talantīgiem bērniem, patriotiskā audzināšana; karjeras izglītība; integrācijas jautājumi.

Ventspilī dzimusī pirmsskolas izglītības iestādes „Eglīte” pedagoģe Zita Janušone strādā šajā izglītības iestādē kopš 2004.gada.

Z.Janušoneiir augsti sasniegumi pirmsskolas vecuma bērnu audzināšanā un izglītošanā. Ar 2011./2012. mācību gadu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs uzsākts projekta” Bērnu radošuma un intelektuālo spēju attīstība rotaļnodarbībās un ārpus tām” pirmsskolas vidējā vecuma (4-5gadi) bērnu grupu audzēkņiem pirmais posms.

2011./2012. mācību gadā sagatavotas trīs prezentācijas par skolotāja individuālo darbu ar bērniem, par grupas mācību vidi un materiālās bāzes pielietojuma iespējām, veicinot bērnu pētnieciski izzinošas darbības, sekmējot bērnu prasmes veikt dažādus eksperimentus, vērojumus un mērījumus dabā.

Pedagoģe Z.Janušone Ventspils pilsētu pārstāvēja „Pirmsskolas dienās Liepājā” 2012.gada 3.maijā, daloties pieredzē par ieguvumiem, sasniegto bērnu radošuma un intelektuālo spēju izaugsmes izpētē, izmantojot jauniegūtos mācību materiālus projektā „Bērnu radošuma un intelektuālo spēju attīstība rotaļnodarbībās un ārpus tām”.

2012./2013. mācību gads uzsākts ar jaunām aktivitātēm, sekmējot bērnu praktisko iemaņu un pieredzes veidošanos, sarežģītu eksperimentu veikšanu, spēju salīdzināt, klasificēt, analizēt un vispārināt. projektā. Izveidota „Rudens grāmata”un sagatavota prezentācija,kurā apkopots vecāko (5-6gadi) un sagatavošanas ( 6-7gadi) bērnu grupu pedagogu ieguldītais darbs„Bērnu radošuma un intelektuālo spēju attīstība rotaļnodarbībās un ārpus tām”kā informatīvs materiāls ar plašu pielietojumu. Ar sagatavoto materiālu par rudens mēnešiem (septembris, oktobris, novembris) iepazinušies gan bērnu vecāki iestādes padomes sēdē, gan kolēģi no citām pilsētas pirmsskolas iestādēm, gan Ķekavas novada kolēģi pieredzes apmaiņas pasākumā.

 

Kopš 1998 .gada nominācijā “Gada skolotājs”  prēmēts 31 skolotājs.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: