Ar 2013. gada janvāri jauniešiem ir iespēja Ventspils Tehnikumā uzsākt mācības Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstītajās profesionālās izglītības programmās „Grāmatvedis” un „Mehatronisko sistēmu tehniķis”, pusotra gada laikā apgūstot arodu.

Mācības ir bez maksas, turklāt audzēkņi var saņemt līdz 80 latu ikmēneša stipendiju.

 

Šo ESF projektu „Profesionālās izglītības programmu, pamatprasmju un kompetenču apguve izglītības un profesionālās karjeras turpināšanai” Ventspils Tehnikums īsteno sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA).

 

Apgūstot grāmatveža programmu, skola piedāvā jauniešiem stabilas zināšanas un kompetences finanšu un vadības grāmatvedībā, nodokļu, nodokļu sistēmā, revīzijā un auditā. Apmācības tiek veiktas izmantojot grāmatvedības uzskaites sistēmu „Zalktis”.

 

Mehatronisko sistēmu tehniķis strādā ražošanas un servisa organizācijās, veic individuālu darbu saistībā ar automatizētu un datorizēti vadāmu tehnoloģisku procesu tehnisko apkalpošanu, ierīču montāžu un regulēšanu, veic defektu atklāšanu un novēršanu.

 

Lai uzsāktu mācības šajās izglītības programmās jauniešiem ir vecuma ierobežojums līdz 25 gadiem un ir nepieciešama vidējā izglītība. Mācīties ir iespēja arī profesionālās vidējās izglītības programmu absolventiem, kuri skolu ir beiguši 2011. gadā un nav bijuši nodarbināti.

 

Nākamo uzņemšanu profesionālās izglītības iestādes viengadīgajās programmās izsludinās februārī piedāvājot apgūt viesmīļa un metinātāja programmas.

 

Informāciju par iesaistīšanos Projektā var iegūt skolas mājas lapā www.pikc.lv, personīgi ierodoties Saules ielā 15 vai zvanot pa tālruni 63622663.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: