Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uz ceļiem bezceļš

Sniegs sagādā ne vien baudu acīm un priekus bērniem, bet arī rūpes autobraucējiem un ceļu uzturētājiem. Saprotot, ka vienlaicīgi visus ceļus notīrīt nav iespējams, šoferīši gaida, lai vismaz galvenie ceļi tiktu tīrīti laicīgi, taču uz Ventspils–Rīgas šosejas vēl astoņos no rīta ir iebrauktas vien rises.

No patversmes uz baznīcu

Bijušais basketbola treneris un matemātikas skolotājs Jānis Puzāks mēneša sākumā kristījās, un ticība Dievam dod pārliecību – drīz vairs nebūs jānakšņo patversmē un būs labāks darbs.

2.lpp. Viedoklis: “Skaistums prasa upurus” laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Spriežot pēc finanšu ministra Andra Vilka pašapmierinātās grimases televīzijas ekrānā pirmdienas vakarā, varēja nojaust, ka ministrs gatavojas tautai paziņot vēl nedzirdētu prieka vēsti. Kā nu ne! Latvijā slavenākais ekonomists ar ģeogrāfa pasniedzēja izglītību pavēstīja ģeogrāfa prātam vien izprotamu sasniegumu, par kuru it kā vajadzētu priecāties – valsts pirms laika atdošot Starptautiskajam Valūtas fondam aizņemto naudu. »

3.lpp.

Avārijas dēļ atceļ leļļu izrādi

Vakar nācās atcelt Latvijas Leļļu teātra izrādi Jūras vārtos, jo slikto laika apstākļu dēļ leļļinieku komanda ar busiņu iegāzās grāvī.

Gājējiem jāuzmanās no lāstekām

Sniegs turpina snigt, uz jumtiem veidojot bīstamus sniega vaļņus un lāstekas. Gājējiem jābūt uzmanīgiem.

Manipulē ar skaitļiem

Finanšu ministrs kā lielu panākumu pasniedz ziņu par to, ka valdība šogad atdos parādu Starptautiskajam Valūtas fondam. To, ka atdos aizņemoties, neuzsver, tāpat kā to, ka ne jau ekonomiskā izaugsme paver iespēju atdot naudu, bet gan parāda pārfinansēšana.

 

4.lpp. Novadā. Viens bankomāts visā novadā

Ventspils novadā vienīgais bankomāts, kur iespējams izņemt skaidru naudu, atrodas Ugālē.

Bērnu audzināšanas ir pamatīgs darbs

Šogad īpaši daudzinātas Jūrkalnes un Ances daudzbērnu ģimenes. Ventas Balss viesojās pie vienas no tām – Putniņu ģimenes, kurā aug trīs mazi bērni.

Domā par tematiskiem ciemiem

Ventspils novada sieviešu biedrības Spārni aktīvistes atkal ciešāk pievērsušās rokdarbiem, jo to darināšana ir ne tikai tīkams vaļasprieks, bet arī iespēja nopelnīt.

5.lpp. Veselība. Pasākumi nieru veselībai

Ziemassvētku priekšvakarā Ventspilī nodibināts Kurzemes Nieru fonds. Tā dibinātāji nefroloģe Linda Mičule un uzņēmējs Jānis Blaus visus interesentus 15. decembrī aicina uz Nieru veselības nedēļas informatīvo pasākumu.

Viss nieru veselībai

Nieres uztur mūsu ķermeni veselu – izvada no organisma vielmaiņas galaproduktus jeb šlakvielas un lieko šķidrumu, nodrošina minerālvielu un šķidruma līdzsvaru, uztur veselus kaulus, kontrolē asinsspiedienu, ražo eritropoetīnu, kas nodrošina normālu sarkano asins šūnu un hemoglobīna līmeni cilvēka ķermenī. Stāsta nefroloģe Linda Mičule.

6.lpp. Sports. Hondai cienīgs zaudējums pret čempioniem

Latvijas telpu futbola čempionātā zaudējumu, par kuru šoreiz nebūt nav jākaunas, piedzīvojuši Hondas spēlētāji, kas savā laukumā ar 2:5 piekāpās pieckārtējiem Latvijas čempioniem FK Nikars futbolistiem.

Basketbolistēm pārliecinoša uzvara

Balvas Ventspils Goda zīme sportā pasniegšanā ceremonijā saņēmušas apbalvojumu par veiksmīgo startu Latvijas III olimpiādē, BK Ventspils basketbolistes jau nākamajā dienā parādīja savu spēku Jaunajā sieviešu basketbola līgā, sagraujot Polārās zvaigznes spēlētājas.

Pēc pirmā apļa vadībā atrodas Arbo

Noslēgušās Ventspils 11. kērlinga čempionāta pirmā apļa spēles, pēc kurām vadībā ar sešām uzvarām un tikai vienu zaudējumu izvirzījušies Arbo kērlingisti.

7.lpp. Siltinātās mājās rēķini 6 reizes mazāki

Novembrī daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji par siltumu maksāja vidēji par 6% vairāk nekā pērn, tomēr siltinātajās mājās rēķini būtiski sarukuši, atsevišķos gadījumos – pat sešas reizes. Bākas NK apsaimniekoto māju iedzīvotāji paši regulē siltuma patēriņu savos dzīvokļos.

Iz pagājības...

Pirms 85 gadiem... Konfektes ar bīstamiem tārpiem. Vakar kāds Jānis Strauts no Latvijas tvaikoņha Vaidava nopircis Bērzu ceļa koloniālpreču veikalā Užavas ielā 2 vienu mārciņu konfektes , fabrikas Union karameles , kuras ēdot atradis tanīs baltus, dzīvus tārpus. Karameles nodotas attiecīgai iestādei un to pārdevējam būs jāatbild tiesas priekšā par tautas veselības aizsardzības noteikumu pārkāpšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: