Biedrības ''Latvijas futbola Virslīga'' biedru kopsapulcē nolemts nākamās sezonas Latvijas virslīgas futbola čempionātu aizvadīt trīs apļos.

Turnīrā startēs desmit komandas, katrai no tām aizvadot pa 27 spēlēm. Gaidāmās sezonas turnīra spēļu izloze plānota 3.janvārī. Iepriekšējā virslīgas čempionāta sezonā desmit komandas sacentās četros apļos, bet par labu trīs apļu turnīram ceturtdien notikušajā biedrības biedru kopsapulcē tika nobalsots ar vienas balss pārsvaru.

Visas formalitātes uzņemšanai biedrībā izpildījusi jaunā turnīra dalībniece Ilūkstes NSS, kas pērn uzvarēja pirmajā līgā. Lai arī iepriekš tika ziņots, ka savas mājas spēles vienība būs spiesta aizvadīt kādā citā pilsētā, pašlaik tiek apgalvots, ka no jūlija komanda būs spējīga virslīgas spēles uzņemt savā laukumā, kas tiks modernizēts.

Pirms sezonas janvārī un februārī astoņi klubi aizvadīs sagatavošanās turnīru "Virslīgas ziemas kauss 2013". Turnīrā nestartēs virslīgas komandas "Metta"/LU un JPFS/FK "Spartaks". Izlozē noskaidrots, ka A apakšgrupā spēkosies čempioni Daugavpils "Daugava", kā arī "Ventspils", "Jūrmalas" un Ilūkstes NSS komandas. B grupā sacentīsies "Skonto", "Liepājas metalurgs", "Jelgava" un Rīgas "Daugava".

"Virslīgas Ziemas kauss" risināsies laika posmā no 14.janvāra līdz februāra vidum "Skonto" hallē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: