Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Biznesa inkubatora uzņēmums SIA "A Class International" izveidojis sociālo portālu fitnesa un veselīga dzīvesveida piekritējiem "Mytrainerclub.com", informēja projekta idejas autore Iveta Valtenberga.

Portāls www.mytrainerclub.com sadalīts divās daļās ar atsevišķām pieejām fitnesa profesionāļiem un veselīga dzīvesveida atbalstītājiem, taču ir izveidota arī kopējā vide "Virtuālajās treniņa zālēs".

Kā skaidroja Valtenberga, viņas profesija un vienlaicīgi arī hobijs ir fitness, un viņa vairāk nekā 15 gadus strādājusi par fitnesa treneri Ventspilī. Ideja par šādu portālu radusies, pētot nepieciešamību pēc komunikācijas starp treneriem un fitnesa klubu apmeklētājiem. Proti, ne vienmēr pietiek laika uzdot interesējošos jautājumus savam trenerim un ne vienmēr arī iespējams atrast savu īsto treneri. Portālā veselīga dzīvesveida atbalstītājiem ir iespēja kļūt par sekotāju jebkuram fitnesa, sporta trenerim vai pedagogam, uztura speciālistam vai, piemēram, deju pedagogam gan Latvijā, gan ārpus tās, ir iespēja brīvā vidē uzdot jautājumus.

Savukārt fitnesa profesionāļiem ir iespēja sameklēt jaunus klientus. Pēc Valtenbergas domām, jo viņi ir aktīvāki komunikācijā, jo "Virtuālajā zālē" viņiem vairāk sekotāju, kuri apmeklēs pakalpojumus arī nevirtuālajā vidē. Fitnesa profesionāļi "Mytrainerclub.com" var izmantot visas ierastās sociālo tīklu pamatfunkcijas - draugu pievienošanu, bilžu un video izvietošanu, jaunumu pievienošanu, forumus, konkursus, veikalus.

Idejas autore arī secinājusi, ka ir neattīstīta komunikācija fitnesa profesionāļu vidē. "Komunikācija sniedz tik daudz iespēju uzlabot savu profesionālo darbību, iedvesmojoties no citu valstu treneriem, uztura speciālistiem, sportistiem. Iespējams veidot ne tikai biznesa kontaktus, bet arī vienkāršu draudzību," sprieda Valtenberga.

Kā vēl vienu iespējamo saikni portālā viņa minēja starp fitnesa kluba apmeklētājiem, jo cilvēkiem patīk uzturēties sev līdzīgi domājošu cilvēku vidē - iedvesmoties, uzzināt jaunumus, parādīt sevi.

"Visas šīs trīs iepriekš nosauktās saiknes ir savienotas tā, lai tās netraucētu viena otrai. Ir saprotams, ka profesionāļiem nepieciešama cita veida informācija, un vienkārši veselīga dzīvesveida atbalstītājs nesapratīs informāciju, kura paredzēta profesionālim. Tāpēc portālā ir izveidoti šie vairāku līmeņu komunikācijas bloki," norādīja Valtenberga.

Portālā izveidots arī "Realitātes šovs", kurā divi cilvēki ļauj sekot līdzi savai ikdienas cīņai ar liekajiem kilogramiem.

Portāla izstrāde prasījusi vairāk nekā gadu. Idejas autore uzskata, ka arī patlaban portāls ir tikai sākumā bāzes stadijā, lēnām "apaudzējot" to ar funkcijām. Precīzas izstrādes izmaksas Valtenberga nenosauca, vien norādīja, ka tās nav mazas un turpinās pieaugt, tāpēc paredzēts meklēt arī papildu investīcijas. Piemēram, nākamgad mērķis ir portālu padarīt "redzamu" plašai lietotāju auditorijai, kas nav iedomājams bez papildu investīciju piesaistes.

"Mytrainerclub.com" mērķauditorija ir starptautiska. Portālā redzams, ka patlaban tajā reģistrējušies fitnesa treneri no dažādām valstīm. Patlaban tiekot strādāts pie tā, lai, reģistrējoties portālā, cilvēks nokļūtu savā vidē, savā valodā runājošo cilvēku vidū, vienlaikus paredzot iespēju komunicēt ar jebkuru lietotāju pasaulē. Latvijas lietotājus portāla veidotāji redz kā testa publiku.

Ieviešot ģeogrāfisko atlases sistēmu, paredzēta iespēja atlasīt vienkopus visu informāciju par sev interesējoša reģiona aktualitātēm fitnesā un veselīgā dzīvesveidā - treneru profiliem, pasākumiem, meistarklasēm, izstādēm, gadatirgiem, izglītības iestādēm, paredzētas video konferences, tiešās translācijas no treniņzālēm u.c.

Patlaban portāls visiem lietotājiem ir bez maksas un tāds tas palikšot arī turpmāk, taču ir paredzēta noteikta sistēma, ar kuras palīdzību portāls pelnīs, atzina Valtenberga, plašāku informāciju gan nesniedzot.

Portālā "Mytrainerclub.com" iespējams reģistrēties, aizpildot anketu vai jau esošus "Facebook" piekļuves datus. Valtenberga informēja, ka uzņēmumam šis nav vienīgais projekts. Ir izstrādāta arī grupu treniņu sistēma "Quadro Training" ar speciālu inventāru un treneru apmācību sistēmu. Iecerēts, ka abi projekti papildinās viens otru.

Pirmā "Quadro Training" treneru apmācība notiks februāra sākumā Rīgā, martā - Igaunijā, bet nākamā gada rudenī - Vācijā un Itālijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: