BK "Ventspils" tiesības spēlēt FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā nodrošināja jau otrā apļa pirmajā kārtā, rezervējot arī pirmo vietu C grupā. Līdz ar to arī kļuva skaidrs, ar kurām komandām otrajā posmā ventspilnieki varētu tikties, bet kārtu līdz regulārās sezonas noslēgumam viena no tām jau ir zināma pavisam droši.

C grupas uzvarētājiem Last16 turnīrā jāspēlē ar A grupas pirmo vietu, kā arī B un D grupas otro vietu ieguvējiem. Labākā A grupas komanda kļuva zināma piektajā aplī. Lai arī turku "Karsiyaka" viesos ar 74:80 piekāpās slovēņu "Krka", divu spēļu summā pārliecinoši pārāka bija Turcijas komanda. Tas nozīmēja, ka "Karsiyaka" garantēja pirmo vietu un pievienojās ventspilniekiem I grupā. Nav izslēgts, ka no A grupas otrajā kārtā iekļūs vēl viena Turcijas vienībā, jo pa trim uzvarām pirms pēdējās kārtas ir gan "Krka", gan "Tofa"s, turklāt tām vēl jātiekas savstarpējā mačā.
 

Sarežģītāka situācija ir B, kurā pirms pēdējās kārtas otrajā vietā ir Somijas klubs "Jonesuun Kataja" (3/2). Somiem pēdējā mačā viesos jāspēlē pret grupas līderiem Krievijas "Karsnye Krylia" (5/0), bet trešajā vietā esošā "Keravnos" (2/3) no Kipras izbraukumā spēlēs pret Ivaru Timermani un rumāņu "CSU Aesoft" (0/5). Ja uzvar potenciāli stiprāki, otro vietu nodrošina "Keravnos", jo savstarpējā mačā ar somiem viņiem ir viena punkta pārsvars. Protams, ja uzvar abas mājinieku vienības, vai "Kataja" pārsteidz krievus, BK "Ventspils" arī otrajā kārta būs jādodas uz Somiju.

No D grupas BK "Ventspils" var tikt komanda no kādreiz brālīgo republiku saimes – ukraiņi vai igauņi. Otrajā vietā grupā šobrīd atrodas ventspilniekiem labi zināmais "Khimik" (3/2), bet cerības kvalificēties Last16 saglabā arī "TU/Rock" (2/3). Ja abas komandas finišēs ar vienādu uzvaru skaitu, otro vietu ieņems igauņi, taču tādā gadījumā "ķīmiķiem" savā laukumā jāzaudē grupas līderiem rumāņu "Gaz Metan Medias" (4/1), bet "rokeriem" viesos jāuzvar "JDA Dijon" (1/4).

Tiesa, nav izslēgts, ka BK "Ventspils" nāksies apgūt rumāņu basketbolu. Pirmajā "Gaz Metan Medias" un "Khimik" spēlē rumāņi uzvarēja viena ar divu punktu pārsvaru, tā kā Južnijas komanda saglabā labas izredzes pacīnīties arī par pirmo vietu.

Ventspilniekiem FIBA Izaicinājuma kausa regulārajā sezonā atlikusi vēl viena spēle – 11.decembrī savā laukumā jāuzņem Zviedrijas "Kings", kas turpina cīņu par otro vietu grupā. Last16 turnīrs startēs 15. janvārī.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: