Sporta centra Kleisti jāšanas manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) rīkotās trešās Rudens sacensības šķēršļu pārvarēšanā un Rudens kausa izcīņa poniju jāšanā.

Tāpat kā iepriekšējās divās Rudens sacensībās, arī tagad piedalījās liels dalībnieku skaits, tajā skaitā sportisti no Lietuvas un Igaunijas. Sacensību galvenajā maršrutā uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie (RJSK Sport de Lux). Bet poniju jāšanā, kur trīs posmu kopvērtējumā tika pasniegti LJF kausi, divās atšķirīgās klasēs galvenās balvas saņēma Rēzija Rumpe no Saldus JSS un Toms Apermanis no Jātnieku sporta klubs Demora.

 

„Toms Apermanis ar Feju atkal Demorai atnesa zeltu, uzvarot gan maršrutā ar pārlekšanu, ar 60 cm augstiem šķēršļiem, gan triju Rudens posmu kopvērtējumā. Ventspils 4. vidusskolas 6. a klases skolnieks Toms, trenēties sāka sešu gadu vecumā, piecas, sešas reizes nedēļā un līdz tik augstam rezultātam kā šogad, ne mazums ir pārvarētas neveiksmes, kritieni un iekšējās cīņas. Uz nākošo sezonu jau ir jauni mērķi, jāpakāpjas solīti augstāk, Toms paralēli poniju maršrutiem sāks startēt ar lielajiem zirgiem, bērnu konkurencē līdz 16 gadiem,” saka Jātnieku sporta kluba „Demora” sportiste un trenere Gelinta Egendorfa.

 

Latvijas Jātnieku federācijas Poniju jāšanas sekcijas vadītāja Mārīte Pinte: „Rudens sacensības poniju jāšanā bija apmeklētas ļoti kuplā skaitā, kas radīja iespēju sacensties plašā konkurencē. Tādējādi visiem sportistiem bija iespēja parādīt savu cīņas gribu un pieredzi, kas apgūta sezonas laikā. Arī – izlabot savas kļūdiņas un ar labu noskaņojumu beigt sezonu. Kā jau sportā, – kādam veicās vairāk, bet kādam – mazāk. Taču kopumā varēja redzēt, ka bērni jāj prasmīgāk un pārdomātāk. Sezonas laikā treneru ieguldītais darbs sāk dot redzamus rezultātus. Tagad paredzama garāka atpūta pirms jaunās sezonas, jo nākamās sacensības notiks aprīļa beigās. Tas tāpēc, ka daudziem sportistiem nav iespēju trenēties manēžā. Turklāt ponijiem ir savas īpatnības, – tie aukstumā apaug ar biezu spalvu, un zirdziņus grūti sapucēt startiem, kā arī mazos jātniekus atvest uz sacensībām. Rudens kausa izcīņas posmi bija izdevušies, bet visas sezonas garumā paldies sportistiem par izturību un visiem pārējiem par atbalstu, – treneriem, vecākiem, līdzjutējiem un Latvijas Jātnieku federācijai, kura rada mums iespējas jau kopš mazotnes audzināt labus jātniekus!”

 

Atvērtajos maršrutos ar 100 un 110 cm augstiem šķēršļiem Gelinta Egendorfa startēja ar Lēdiju. Pirmajā maršrutā uzrādīts trešais labākais laiks, bet diemžēl gāzts pēdējais šķērslis, toties otrais maršruts veikts bez soda punktiem un iegūta 6.vieta, kas joprojām Gelintai ļauj saglabāt 1.vietu konkursa „Latvijas Republikas labākais jātnieks 2012” savā konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: