Basketbola klubs "Ventspils" šovakar Eiropas Izaicinājuma kausa pirmajā mājas spēlē uzvarēja Edgara Jeromanova pārstāvētos Zviedrijas čempionus "Norrkoping Dolphins" ar rezultātu 72:68.

Apskati foto no spēles!

Nākamās spēles C grupā ventspilnieki aizvadīs izbraukumā, 13. novembrī spēlējot pret Tamperes "Pyrinto" un 20. novembrī pret Sēdertēljes "Kings".

Spēles dienā Ventspils sastāvā pēc divu nedēļu pārtraukuma tika pieteikts uzbrucējs Jānis Timma. Savainojuma dēļ pagaidām nevarēja spēlēt uzbrūkošais aizsargs Akselis Vairogs un malā palika jaunais spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis. Debijas spēle ventspilnieku rindās bija uzbrūkošajam aizsargam Folarinam Kempbelam (George Mason University). Viesi spēli sāka ar četriem leģionāriem no Latvijas, Islandes un Lielbritānijas.

Rezultātu ar precīzu otro soda metienu atklāja Sandis Valters, bet nākamajā uzbrukumā līdz pretinieku grozam izlauzās Artūrs Bērziņš, panākot 3:0 ventspilnieku labā. Viesi ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu, taču pēc pāris minūtēm divi rezultatīvi uzbrukumi izdevās centra spēlētājam Mārtiņam Meieram. Pirmajā viņš nomānīja pirmo un “noslaucīja” otro pretinieku, savukārt nākamajā piegājienā brīvi izgāja līdz grozam. No distances aktīvi uzbruka Mārtiņš Laksa, jau pirmajā ceturtdaļā realizējot divus tālmetienus, bet galotnē cīņā iesaistījās Kempbels, Timma, Lejasmeijers un Zaķis.

Neveicās tikai ar pustālajiem metieniem, toties pēdējā sekundē cauri zviedru kluba aizsardzībai izlauzās un divus punktus no groza apakšas guva Kempbels, nodrošinot plus četri 16:12.

Valters ar tālu divpunktu metienu atklāja otrās ceturtdaļas rēķinu, savukārt pēc Dāvja Lejasmeiera caurgājiena pārsvars tika dubultots 20:12, liekot viesiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tribīņu skaļi atbalstīts, Dāvis pirmo reizi bija precīzs arī perimetrā. Viesi īpaši necentās iespēlēt bumbu saviem garajiem, vairāk paļaujoties uz garāmgājieniem un tālmetieniem. Ar to palīdzību norčepingieši atspēlēja sešus punktus, bet uzbrucēja Saksa pacietība groza apakšā sadeldēja starpību līdz trīs punktiem 27:24. Viesu pretuzbrukumu pārtrauca pieci Simsa punkti pēc kārtas, bet nākamajā minūtē viņš un Laksa atjaunoja plus desmit 36:26. Puslaikā 38:28.

Līdz 23. minūtei viesus izdevās noturēt pie trīsdesmit gūto punktu robežas, taču vairākas pašu kļūdas atļāva sāncenšiem pārtvert bumbas, doties ātrajos uzbrukumos un pietuvoties piecu punktu attālumā 44:39. Perimetrā ciemiņi realizēja gandrīz katru otro metienu, tāpēc ventspilniekiem no jauna izdevās atrauties tikai ceturtdaļas otrajā pusē. Timmas piespēle perimetrā Kempbelam un paša Jāņa tālmetiens divdesmit astotajā minūtē trešo reizi spēlē mājiniekiem deva plus vienpadsmit 54:43. Laksas trāpījums pārsvaru palielināja vēl par punktu, taču aizsardzībā četriem ventspilniekiem nesanāca tikt galā ar mazo Gebrielu, tāpēc summā joprojām desmit punktu pārsvars 57:47.

“Dolphins” basketbolisti turpināja sekmīgi mest tālmetienus, 33. minūtēs sākumā pēc diviem Ringštrēma un viena Gebriela trāpījuma - kopā 9/18 - samazinot starpību līdz sešiem punktiem 62:56. Desmito ciemiņu tālmetienu realizēja Edgars Jeromanovs, panākot 65:62 un solot spraigas noslēdzošās četras minūtes. Ventspilnieki ilgu laiku nespēja gūt punktus groza apakšā, tāpēc viesi galu galā izlīdzināja rezultātu 66:66. Tikai pēc tam divus punktus guva Timma, bet Simss guva četrus punktus pēc kārtas, diviem soda metieniem pievienojot brīvu pustālo metienu. Galotnē izdevās nosargāt četru punktu pārsvaru.

bkventspils.lv

Foto: bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: