Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē šovakar notiks Olimpiskā centra 15 gadu jubilejas svinības.

Šonedēļ ventspilnieki bez maksas varēja apmeklēt vairākas sporta bāzes, tostarp peldbaseinu un Ledus halli, un arī turpmāk Olimpiskais centrs piedāvās dažādas akcijas, lai katrs iedzīvotājs varētu izvēlēties sev tīkamāko sporta veidu, tādējādi nostiprinot savu veselību un gūstot dzīvesprieku. Par Olimpiskā centra tapšanas vēsturi, tagadni un nākotni stāsta centra valdes priekšsēdētājs ULDIS BOITMANIS.

Tagad Latvijā ir vairāk nekā desmit olimpisko centru, bet pirmo izveidoja tieši Ventspilī.

– Jā, tagad patiesi katrā reģionā ir olimpiskie centri, bet man aizvien ir prieks, ka pirmais tapa mūsu pilsētā. Idejas autori toreiz bija divi – tagadējais Latvijas Olimpiskās komitejas goda prezidents Vilnis Baltiņš un mūsu domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Olimpiskais centrs tika radīts, lai vietējie iedzīvotāji – kā bērni, tā pieaugušie – varētu sportot modernos apstākļos, kā arī tāpēc, lai izveidotu labu treniņvietu lielā sporta attīstībai. Lepojos, ka pie mums trenējas Latvijas izlašu pārstāvji, piemēram, kamaniņbraucēji un bobslejisti. Ventspilī organizēts Eiropas čempionāts šorttekā, pasaules čempionāts hokejā un citas starptautiskas sacensības. Tā kā tādējādi veicam arī valstisku funkciju, gribētos gan lielāku valsts atbalstu.

 

Mēs pamazām strādājam arī pie tā, lai Olimpiskajā centrā būtu vairāki minicentri. Pilotprojekts palaists svarcelšanā, un visi labākie jaunie svarcēlāji trenera Eduarda Andruškēviča vadībā dzīvo, mācās un trenējas tieši Ventspilī.

Visu interviju lasiet sadaļā Brīvbrīdim!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: