Sestdien kārtējo maču Baltijas Basketbola līgā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems igauņu "TTU".

Pirmajā abu komandu cīņā Tallinā risinājās aizraujoša cīņa, taču līdzjutējus šoreiz varētu interesēt ne tikai tā, bet arī franču šovmeņu no grupas "Crazy dunkers" priekšnesumi.

Maču Tallinā ventspilnieki iesāka neveiksmīgi un pirmajā puslaikā tā arī nespēja sakārtot savu spēli, vienu brīdi nonākot arī 12 punktu mīnusos. Otro puslaiku BK "Ventspils" sāka ar -8 (28:36), ko laukuma saimnieki dažu minūšu laikā palielināja līdz 15 (45:30). Roberta Štelmahera padotie pakaļdzīšanos sāka ar Uģa Pinetes tālmetienu, kam sekoja izrāviens 14:4. Ceturtdaļas izskaņā rezultatīvāk nospēlēja mājinieki, taču bija skaidrs, ka mača liktenis vēl ne tuvu nav izlemts.

Izšķirošo ceturtdaļu BK "Ventspils" sāka ar vēl vienu klupienu (56:67 ceturtdaļas vidū), tomēr komandais izdevās sarūpēt intrigu, bet pēc tam arī uzvarēt pašu režisētā trillerī. Nedaudz vairāk par minūti līdz mača beigām Donalds Simss ar trīspunktu gājienu panāca neizšķirtu, bet pēc tam arī iemeta tālmetienu, jau izvirzot savu komandu vadībā. Mājinieki pēdējā minūtē nespēja realizēt savus metienus, bet BK "Ventspils" basketbolisti bija pietiekoši precīzi no soda metienu līnijas, lai nodrošinātu panākumu 78:74.

Lielisku double-double šajā mačā savāca Jānis Timma - 15 punkti un 19 atlēkušās bumbas -, taču jau nākamajā spēlē Igaunijā savainoja potīti, tāpēc vēl nav zināms, vai "TTU" lielākais bieds varēs iziet laukumā. Simsam šajā mačā 22 punkti, bet igauņu galvenais vilcējs bija Kiurs Akenpargs, kurš sameta 24 punktus.

Tallinas klubam spēle ar ventspilniekiem līdz šim arī bijusi pēdējā Baltijā, bet pirms došanās uz Ventspili, TTU izlocīs kaulus Palangā, tiekoties ar vietējo klubu. Tā būs komandai pirmā izbraukuma spēle BBL, bet pagaidām tās kontā ir uzvara un divas neveiksmes savā laukumā. BK "Ventspils" uzvarējis visās piecās spēlēs BBL, turklāt trīs panākumi izcīnīti viesos. Lai šo panākumu sēriju turpinātu, komandai jānospēlē krietni kolektīvāk nekā tas tika darīts Tallinā, kad kopējiem spēkiem tika atdotas vien piecas rezultatīvas piespēles. Protams, jāatrod arī kāds labs un stabils palīgs Simsam punktu gūšanā, tiesa, ja būs labas komandas darbības, būs arī labas iespējas apdraudēt grozu un punkti.


Īpašu šo maču noteikti padarīs tā īpašie viesi - basketbola šova meistari no Francijas "Crazy dunkers". Francijas šovmeņi Ventspilī ieradīsies, lai sniegtu priekšnesumus par godu Olimpiskā centra "Ventspils" 15 gadu jubilejas svinībām, bet nākamajā dienā arī BBL mača pārtraukumā.

"Crazy Dunkers" kā viesmākslinieki uzstājušies vairākās vasaras Olimpiskajās spēlēs, paviesojušies NBA spēlēs, kā arī regulāri iepriecina Eirolīgas basketbola līdzjutējus ar saviem priekšnesumiem, tā kā viņu kvalifikācija un kvalitāte šaubas nerada. Nu par to būs iespējams pārliecināties arī mūsu līdzjutējiem.

Spēles sākums plkst. 17 un to tiešraidē rādīs Sportacentrs.com.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: