Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību daļa publicējusi šābrīža (pēc 32. spēļu kārtām) Virslīgas komandu Fair play rangu, kura augšgalā atrodas arī FK Ventspils.

Pašreizējā līdere ar 64 punktiem ir Daugavpils Daugava, no kuras daudz neatpaliek arī FK Ventspils, kura kontā ir 68 punkti, bet labāko trijnieku noslēdz FS METTA/LU, kas sakrājis 70 ačus. Savukārt trīs šābrīža sodītākās komandas ir Jelgava, Skonto FC un Liepājas Metalurgs, kam ir attiecīgi 90, 94 un 104 punkti.
 
Minētos punktus komandas saņem par šādiem pārkāpumiem: dzeltenā kartīte – 1 punkts; sarkanā kartīte (pēc otrās dzeltenās kartītes saņemšanas) – 2 punkti; tiešā sarkanā kartīte – 3 punkti; neētiska kluba līdzjutēju uzvedība – 3, 4 vai 5 punkti (atkarībā no pārkāpuma); treneru, kluba prezidenta, direktora vai citas oficiālās personas diskvalifikācija (ārpus tiesnešu lēmumiem) – 5 punkti; stadiona slēgšana – 10 punkti.
 
Jāatzīmē arī tas, ka sezonas noslēgumā Fair play ranga sezonas labākā komanda saņems 10% no disciplinārsodos iekasētās summas, bet atlikusī summa tiks novirzīta labdarībai.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: