Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi

1.lpp.

Rīkojums bez tiesiska pamata

Ventspils mērs paliek amatā. Pretēji skaļajiem solījumiem ministrs Edmunds Sprūdžs izdevis vien 24 lappušu garu juridiski nepamatotu rīkojumu, kurā teikts, ka atstādina Aivaru Lembergu no domes priekšsēdētāja pienākuma pildīšanas.

El Mondo baudīsim turku kebabus

Kuldīgas ielā 17 kārtējo reizi mainījušies nomnieki. Nedēļas nogalē šeit durvis vērs vaļā jauna kafejnīca ar intriģējošu nosaukumu El Mondo, kurā varēs baudīt īstus turku, itāļu un franču virtuves ēdienus.

2.lpp.Viedoklis: “Rūgti milti ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Marlena Zvaigzne.

«Mēs, ventspilnieki, esam pieraduši šķendēties, ka pilsētā nav, kur paēst, visas virtuves ir vienādas, ēdieni br-riesmī-īgi negaršīgi un viesmīļi aizmiguši, patiesībā ir daudz kafejnīcu, kurās ir patīkami iegriezties. »

3.lpp.

Lems, vai atbalstīt Kurzemes loku

Novada domes deputāti rīt lems par to, vai projektu Kurzemes loks atzīt par sabiedrībai nozīmīgu. Pozitīva lēmuma gadījumā ar to būs jāsamierinās diviem zemes īpašniekiem, kuri līdz šim nav vienojušies ar projekta virzītāju – uzņēmumu Latvijas elektriskie tīkli.

Mājokļa nodoklis būtiski nepieaugs

Ar nākamo gadu pašvaldībām būs tiesības mājokļa nodokļa likmi septiņkāršot. Ventspils novadā pieaugums neesot gaidāms, iespējams, arī pilsētā viss paliks bez izmaiņām.

4.lpp.Politika. Pirmajā lasījumā atbalsta budžetu

Neskatoties, uz to, ka no Saeimas tribīnes skanēja spilgta kritika nākamā gada budžetam un pat koalīcijas deputāti norādīja uz līdz šim nelietderīgo naudas tērēšanu, demonstrējot ministriem trūcīgo pārtikas pakas un pārmetot nepietiekamo finansējumu demogrāfijai, nākamā gada budžets konceptuāli tika atbalstīts. Opozīcijas partijas savukārt pārmet valdībai pārlieku lūkošanos uz cipariem, ignorējot cilvēkus.

5.lpp. Darbs un nauda. Var nopirkt Zviedrijas prinča dīvānu

Pilsētā par vienu tirdzniecības vietu kļuvis vairāk, kur var piemeklēt dažnedažādas lietas – senatnīgus traukus, mēbeles, gleznas, lampas, gaismekļus, jaukus nieciņus. Jūras ielā 15a jau otro nedēļu darbojas veikals Antīkas lietas.

6.lpp. Sports. Puķītim ātrākais rezultāts pasaulē

Roberto Puķītis, viens no mūsu vadošajiem šorttrekistiem, Pasaules kausa pirmā posma sacensībās Kanādā uzstādījis jaunu pasaules junioru, kā arī labojis Latvijas rekordu 1500 metru distancē, bet uzreiz gan jāsaka, ka diemžēl oficiāli tas netiks apstiprināts.

Volejbolisti sāks ar spēli pret Ziemeļkurzemi

Pēc gada pārtraukuma Latvijas volejbola 1. līgas turnīrā atgriezīsies VK Ventspils, kas pirmo spēli aizvadīs jau rīt izbraukumā pret pagājušās sezonas regulārā čempionāta ceturto spēcīgāko vienību Ziemeļkurzemi.

Čempiones sāk ar uzvaru

Jauno basketbola sezonu ar uzvaru sākušas arī pašreizējās Jaunās sieviešu basketbola līgas čempiones BK Ventspils spēlētājas, kas pirmajā mačā savā laukumā neatstāja nekādas cerības Jelgavas basketbolistēm, sagraujot tās ar 30 punktu starpību.

7.lpp.

Dzīve sociālajā mājā apmierina

Rūta Biezbārde ir ventspilniece, otrās grupas invalīde kopš dzimšanas. Sociālajā mājā Ancē viņa dzīvo pusotru gadu. Te sievieti apmierina tīrība, kārtība, centrālā apkure. Tomēr nonākusi te, Ancē, var teikt – tīrās nejaušības pēc.

Sudrabs par smilšu groziņiem

Eiropas Viesnīcu un tūrisma skolu audzēkņu sacensībās Maķedonijā, Ohridā, piedalījusies arī ventspilniece Rūta Zaļecka, izcīnot sudraba medaļu konditoru konkursā.

Dabaszinības iepazīst no praktiskās puses

Ventspils 2. pamatskola vakar uzņēma ciemiņus – novada skolu un pilsētas 1. pamatskolas bērnus un skolotājus, kas ar prieku veica radošus uzdevumus dabaszinībās un matemātikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: