No 25. līdz 26. oktobrim Ventspils Augstskolā notiks jau piektais Ģermānistu dienu pasākums, kas veidots kā diskusiju forums tiem, kas interesējas par vācu valodu, Vācijas vēsturi un kultūru.

Pasākums pulcēs interesentus no Liepājas, Kuldīgas, Rīgas, Limbažiem, Daugavpils un citurienes, pavisam kopā ap 80 viesus.

Pasākuma atklāšana notiks 25. oktobrī plkst. 11.00 Ventspils Augstskolā B1 auditorijā ar Ventspils Augstskolas rektora Jāņa Eglīša, Vācijas vēstniecības Rīgā 1. vietnieka Vībke Brahe un VAAD informācijas centra vadītāja Markuss Hēfners uzrunām. Pasākuma programma pieejama šeit!


Foruma motto ir: „Deutsch lebt?!”

Pasākums sniedz iespēju studentiem tikties ar pasniedzējiem un potenciālajiem darba devējiem, absolventiem – ar docētājiem un studentiem. Savukārt Latvijas studentiem un kultūrvidutājiem, kam vācu valoda ir darba valoda – ar Vācijas institūciju un augstskolu pārstāvjiem. Ventspils Augstskola kā foruma organizētāja šādā veidā cenšas izveidot saikni starp izglītības iestādēm un darba tirgu. Pasākumā paredzēts veicināt ģermānistu sadarbību, domājot par tās ilgtspēju.

 

Foruma pirmajā dienā ir paredzēta plenārsēde, kurā ar priekšlasījumiem uzstāsies trīs vieslektori. Vieslektore Heidija Reišele (Heidi Reuschel) no Bambergas Universitātes (Vācija) uzstāsies ar referātu „Vai Reinersa Deutsche Stilkunst ir plaģiāts?”. Vieslektors Kārlis Cīrulis no Latvijas Universitātes savā referātā runās par Latviešu Dziesmu svētkiem nacionālajā saziņā. Trešais referāts ir veltīts vācu valodas skolotāju izglītībai Latvijā, kuru lasīs Latvijas Universitāte profesore Ilze Kangro. Pēc plenārsēdes paredzēti trīs paralēli darbsemināri, kuri ir veltīti vācu valodas kā svešvalodas apguvei, konstrukciju analīzei un Vācijas-Latvijas kultūras kontaktiem 19. gadsimtā. Noslēgumā visiem foruma dalībniekiem tiks prezentēti darbsemināru rezultāti. Pasākuma pirmās dienas izskaņā paredzētais diskusiju vakars sniegs vēl vienu iespēju apmainīties viedokļiem, kā arī kopīgi ģenerēt idejas turpmākai sadarbībai.

 

Turklāt foruma otrajā dienā notiks studentu forums, kurā Latvijas augstskolu studenti iepazīstinās klausītājus ar saviem projektiem, semestra, bakalaura un maģistra darbiem, kā arī diskutēs par vācu valodu un literatūru, Vācijas vēsturi un kultūru. Ģermānistu dienu noslēgumā paredzēta ekskursija pa Ventspili.

 

Ģermānistu dienu forumu organizē Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes Ģermānistikas katedras docētāji un studenti. Pasākumu finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: