LBL 2. divīzijas turnīra pie pirmā panākuma tikuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas savā laukumā ar 91:63 pieveica Gulbenes bukus.

Abas komandas jauno sezonu bija sākušas ar zaudējumu, tāpēc vēlmes sevi pierādīt netrūka ne vieniem, ne otriem. Viesi maču sāka ar izrāvienu 11:4, bet studenti atbildēja ar 12 punktiem pēc kārtas, taču nosargāto vadību līdz ceturtdaļas beigām nosargāt nespēja. Pēc spēlētām desmit minūtēm rezultāts bija 23:18 Buku labā, bet otrajā ceturtdaļā skats uz dzīvi pamatīgi mainījās.

Ventspilnieki, kas pirmajās desmit minūtēs meta garām arī no ļoti labām pozīcijām, beidzot sāka trāpīt regulārāk, turklāt precīzi šāva studentu tālā artilērija. Pusotru minūti līdz pārtraukumam VeA bija vadībā 41:31, bet atpūtā devās ar deviņu punktu pārsvaru – 43:34.

Intriga mačā faktiski saglabājās līdz trešās ceturtdaļas vidum, bet pēc tam laukuma saimniekiem strauji izdevās pietuvoties 20 punktu pārsvaram. Palīdzīgu roku sniedza arī viesi, īsā laikā nopelnot divas nesportiskās piezīmes un paliekot arī bez Mārtiņa Pētersona, kurš bija abu pārkāpumu autors. Pirms pēdējās ceturtdaļas Andra Gūtmaņa padotie jau bija vadībā ar 65:48, bet tajā turpināja vēl vairāk atrauties.

Galu galā Ventspils Augstskolas komanda savu pirmo uzvaru izcīnīja ar 28 punktu pārsvaru – 91:63. Lielisku maču aizvadīja Kārlis Lasmanis, kurš guva 30 punktus un septiņas atlēkušās bumbas. 26 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas piespēles Tomam Leimanim, bet desmit reizes komandas biedriem ar piespēli palīdzēja Roberts Pāže.

Nākamo maču VeA aizvadīs 24. Oktobrīm, kad savā laukumā uzņems VEF/LSPA komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: