Šodien Ventspils Jaunrades namā pirmo reizi pilsētas vēsturē notiks viens no Pasaules tūres posmiem galda hokejā ''Ventspils kauss''.

Turnīrs norisināsies Jaunrades nama Lielajā zālē plkst. 10.00. Dalībnieku reģistrācija sāksies jau no pulksten 8.30. Piedalīties var jebkurš interesents.

 

Ventspils Galda hokeja kluba un Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komandas ieguldītais smagais darbs vainagojies ar panākumiem – Starptautiskā Galda Hokeja Federācija uzticēt mūsu pilsētai organizēt Pasaules līmeņa turnīru. Ventspilī galda hokeja aizsākumi ir meklējami 2001.gadā, kad tika aizvadīts pirmais Ventspils čempionāts. Gadu laikā Ventspilī katru sezonu ir organizēti Latvijas kausa posmi un dažādi vietējā mēroga turnīri, kuriem punktu izskaņā pielika pilsētas čempionāts.

 

„Ventspils kausa” sacensībām ir pieteikušies šī brīža pasaules labākie meistari no Zviedrijas – Mikaels Palms, Karls Bindekrans. Gaidāmi arī spēlētājus no Krievijas un Ukrainas. No Latvijas piedalīsies meistari Edgars Caics, Atis Sīlis un Matīss Saulītis. Ventspili pārstāvēs Jaunrades nama galda hokeja kluba dalībnieks un spēlējošais treneris Aleksandrs Žernovojs, kurš pagājušajā sezonā Starptautiskās Galda Hokeja Federācijas reitingā ieņēma augsto 64.vietu 738 dalībnieku konkurencē. Viņš būs arī viens no pretendentiem uz godalgoto trijnieku veterānu nominācijā.

 

Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komanda Pasaules reitingā pašreiz ieņem augsto 23.vietu starp 292 klubiem pasaulē.

 

Pavisam šajā sezonā ir paredzēti četrpadsmit Pasaules tūres posmi un seši Pasaules kausa posmi. Sezonu noslēgs Pasaules čempionāts, kurš notiks nākamā gada jūnijā Norvēģijas pilsētā Stavengerā.

 

Turnīru atbalsta: AWA, Ventspils Amatu māja, MIKAALIS. Informatīvi atbalsta: laikraksts „Ventas Balss” un „Ventspils Televīzija”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: