Septembra trešā dekāde kopumā Latvijā bijusi vienu grādu siltāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Pēc rudenīgi dzestrās perioda pirmās puses, kurā diennakts vidējās gaisa temperatūras bija tuvas normai, Latvijā ieplūda siltākas gaisa masas. 26. septembrī bija trīs, bet dekādes vissiltākajā diena – 27. septembrī - sešus grādus siltāks par normu.

26. septembrī dienā temperatūras virs plus 20 grādiem bija Kurzemē un Latvijas vidienē, bet 27. septembrī jau lielākajā Latvijas daļā, visaugstāk - līdz plus 22, plus 22,5 grādiem - pakāpjoties Latvijas dienvidaustrumu daļā. Naktīs raksturīgi rudens pirmajam mēnesim minimālā gaisa temperatūra lielākoties bija plus 6, plus 10 grādi, dekādes pirmajā pusē vietām noslīdot līdz plus 2, plus 5 grādiem.

Arī dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija tuvs normai - 7% zem tās.

Visvairāk septembra trešajā dekādē lija Ventspilī un Alūksnē, kur nokrišņu daudzums bija ap 160% no normas, turpretī Bauskā dekādes nokrišņu daudzums bija tikai 20% no normas. Ar nokrišņiem visbagātākie kopumā valstī bija 24. septembris un 30. septembris, bet diennaktī vislielākais nokrišņu daudzums bija 24. septembrī Siguldā, kur nolija 70% no visas dekādes nokrišņu plāna.

Rudens vēji visstiprāk pūta jūras piekrastes teritorijās. Sešās dekādes dienās maksimālās vēja brāzmas sasniedza vētraina vēja spēku, bet 23. septembrī, 24. septembrī Baltijas jūras piekrastē un 27. septembrī Rīgas līča dienvidu daļā tām jau bija vētras spēks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: