Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Renovācijas darbi atpaliek no grafika

Ventspils lielākās dzīvojamās mājas – Sarkanmuižas dambī 21 –siltināšanas darbi atpaliek no grafika par 2,5 mēnešiem. Darbu galvenais uzņēmējs – SIA Lota M – šo kavēšanos skaidro ar kvalificēta darbaspēka trūkumu.

Vārvenieki pieprasa ūdens kvalitāti

Vārves ciemā notikušajā sapulcē iedzīvotāji novada vadību izvaicāja gan par realizētajiem ūdenssaimniecības projektiem, gan pašdarbības kolektīvu atalgojumu, kā arī neskopojās ar vairākiem ierosinājumiem.


2.lpp. Viedoklis: «Visiem labi nebūs nekad» laikraksta "Ventas Balss" galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Ideālā pasaulē visu vecumu, dzimumu, ķermeņa uzbūvju, fizisko spēju un nespēju cilvēki varētu bez problēmām īstenot savas vēlmes, pārvietoties, strādāt, mācīties. Reālajā dzīvē ideāls nav nekas, bet pēc tā tiecas.»

3.lpp.

Cilvēki ar īpašām vajadzībām varēs tikt uz baseinu

Piedaloties Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā Mana sociālā atbildība, pilsētas pašvaldība nodrošinās dzīves kvalitātes uzlabošanos cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, padarot viņiem pieejamus sporta objektus.

Kārtējais pa logu izkritušais

Nepilna gada laikā Ventspilī pa logu izlēkuši vai izkrituši jau vismaz pieci cilvēki. Trīs no viņiem miruši, bet aizvadītās nedēļas nogalē izkritušajam jaunietim krietni paveicies.

Pārventā arī būs jauni soliņi

Šogad pilsētā sākuši uzstādīt jaunus, mūsdienīgus un ērtus soliņus. Nākamgad šis darbs turpināsies, un kā vieni no pirmajiem jauniem soliņi tiks uzstādīti Pārventā.

 

4.lpp.

Veido rakstniecības atbalsta fondu

Pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa iniciatīvas pirmoreiz atjaunotās Latvijas vēsturē, veido Nacionālās rakstniecības atbalsta fonds. Tā dibinātāji ir dzejnieki Liāna Langa, Knuts Skujenieks un Edvīns Raups.

Jauni atkritumu noteikumi

Jau tuvākajā laikā stāsies spēkā jauni saistošie noteikumi par atkritumu apsaimniekošanu Ventspilī. Atšķirībā no vecajiem jaunajos noteikumos precīzāk atrunāti atkritumu radītāju pienākumi, kas tomēr ne visiem iedzīvotājiem ir pa prātam.

5.lpp. Veselība. Gadsimta epidēmija – bezmiegs

Kurš gan nav piedzīvojis izmisumu, kas pārņem nakts vidū, kad aitu skaitīšana un visi citi žurnālos un internetā izlasītie un izmēģinātie atslābināšanās veidi nepalīdz, palags pārvērties tauvā, bet domas lēkā no viena satraucoša temata uz otru... Bezmiegu kaut vienu reizi ir piedzīvojis katrs.

Bezmiegs – kā tam pretoties?

Miegs ir joprojām neizpētīta, bet ļoti svarīga dzīves sastāvdaļa. Tā ir vesela bioķīmisko procesu kaskāde. No miega traucējumiem cieš 20–40% cilvēces. Vairumam cilvēku bezmiegs ir pārejošs, taču ir arī tādi, kas ilgstoši mokās ar miega traucējumiem.

Dabiskie līdzekļi saldam miedziņam

Pilsētas dārzniece Zaiga Brunava ar dažādu zālīšu un augu tēju noslēpumiem pazīstama jau kopš bērnības.

6.lpp. Sports. Otrie posmā un arī kopvērtējumā

Motoklubs Rodeo ļoti veiksmīgi noslēdzis šī gada Battery Superkausa sacīkstes, kur, to pēdējā posmā izcīnot otro vietu, arī kopvērtējumā burtiski izrāvis sudraba medaļas.

Čempionu godā Fadejevs un Kažemāka

Valmierā notika skriešanas seriāla Sarauj, Latvija! piektais posms – Valmieras maratons –, kas reizē bija arī valsts čempionāts. Uzvaras laurus vīriešu konkurencē tajā plūca Aigars Fadejevs, bet sievietēm ātrākā bija Anita Kažemāka.

U12 futbolisti trešie Latvijā

Otro gadu pēc kārtas Ventspilī risinājās OKartes Latvijas čempionāta finālturnīrs futbolā bērniem U12 vecuma grupā, kurā soli augšup izdevies pakāpties mūsu Olimpiskās cerības spēlētājiem, kas šogad finišēja trešajā vietā.

 

7.lpp. Intervija. Danas romantika ir kosmosa tehnoloģijas

No Ventspils ievēlētā Saeimas deputāte DANA REIZNIECE-OZOLA nesen veiksmīgi aizstāvēja Latvijas godu pasaules šaha olimpiādē Stambulā, bet šonedēļ aizstāv maģistra darbu Starptautiskajā Kosmosa universitātē. Kosmosa tehnoloģijas viņa redz kā vienu no nozarēm, kas ne vien Latviju, bet arī pasauli varētu izvilkt no ekonomiskās lejupslīdes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: