Latvijas futbola virslīgas čempionātā labu iespēju pietuvoties abām līdervienībām garām palaida FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā cīnījās 0:0 ar FK Jelgava.

Jelgavnieki kļuvuši par neērtāko FK Ventspils sāncensi, ko vēlreiz apstiprināja šajā mačā. Pirmais puslaiks aizritēja pavisam līdzīgā cīņa, tiesa viesi bieži vien laukuma saimnieku uzbrukumus apturēja ar noteikumu pārkāpumiem. Taču ar standartsituāciju izspēlēm izveidot bīstamus momentus ventspilniekiem neizdevās, gluži tāpat, kā nekas īsti nesanāca arī ar saspēli. Galu galā par bīstamāko kļuva Oļega Žatkina centrējums soda laukumā, pēc kura bumba gandrīz ievēlās vārtos. Maksimam Uvarenko darba ventspilnieku vārtos īsti nebija, tomēr arī jelgavnieki lika krietni pasvīst mājinieku aizsardzībai.

Otrajā puslaikā FK Ventspils centās kurināt tempu, kas ļāva arī beidzot tikt pie kaut kā līdzīga bīstamiem momentiem, taču nebija galvenā – vārtu. Sevišķi spēle saasinājās pēc Jurija Žigajeva iesaistīšanās spēlē. Pussargs gan dalīja labas piespēles, gan pats pāris reizes bīstami uzsita pa vārtiem. Kādā no pretuzbrukumiem pie tukša vārtu stūra bumba aizlidoja līdz Igoram Tarasovam, taču pussargs saminstinājās un tā arī neuzsita pa bumbu. Nedaudz vēlāk viņš komandu pievīla vēl vairāk, jo par tiesneša pasūtīšanu nopelnīja otro brīdinājumu un  varēja doties uz ģērbtuvēm, komandu atstājot mazākumā.

Jelgavnieki gan viena vīra pārsvaru ne tikai nepārvērta vārtu guvumā, bet arī īsti bīstamos momentos. Toties ventspilnieki varēja izraut uzvaru, taču veiksme atkal pagrieza mīkstumus – nesen laukumā uznākušas Daniils Turkovs soda laukumā sita ar galvu, bet bumba, aizlidojusi pāri vārtsargam, norībināja vārtu pārliktni...

Pēc spēles ļoti sarūgtināts bija ventspilnieku galvenais treneris Jurģis Pučinsks, norādot, ka komanda neizpildīja elementāras lietas un nebija gatava spēlēt ar maksimālu atdevi: „Mēs nevaram atļauties tā spēlēt. Jācīnās ar maksimālu atdevi, bet, nepieciešamības gadījumā, jābūt gataviem izdarīt vēl mazliet vairāk. Šodien tā nebija. Kaut kur neuzlēcās, kaut kur nepieskrējām, bet tās ir lietas, kuras iet roku rokā ar atdevi. Nevaru to teikt par visiem spēlētājiem, tomēr kopumā bija jūtams, ka komanda necīnās ar pilnu atdevi.”

Šajā spēļu kārtā pie panākuma tika čempionāta līderi Daugavpils Daugavas spēlētāji, bet Skonto cīnījās neizšķirti 1:1 ar Rīgas Daugavu. Līdz ar to ventspilniekiem bija laba iespēja pietuvoties līderēm, taču tā vietā atkal jau tuvāk pielaists Liepājas metalurgs, kas savā laukumā izcīnīja uzvaru un atkal no ventspilniekiem atpaliek tikai par punktu.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: