Sestdien notika tradicionālās sezonas noslēguma triatlona sacensības – atklātais Latvijas čempionāts un Baltijas Jūras Kausa izcīņas sacensības triatlonā – sprinta distancē.

Apskati foto!

Triatlons ir sporta veids, kas ietver trīs sporta veidu kombināciju – peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu. Tādējādi šis sporta veids nodrošina dažādu sportisko spēju vienmērīgu attīstību.

Triatlona sacensības Ventspilī atsākās 2002. gadā un ir notikušas katru gadu. Tās ir iemantojušas popularitāti Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu sportistu vidū. Ventspils triatlona sacensībās regulāri piedalās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Igaunijas, kā arī no citām valstīm, piemēram, ir piedalījušies sportisti no ASV, Vācijas, Lielbritānijas. Šogad dalībnieku vidū bija arī Turcijas pārstāvis.

Jēdziena „Sprinta distance” nozīme triatlonā būtiski atšķiras no citiem sporta veidiem. Ja vieglatlētikā par sprintu var uzsklatīt distances no 100 līdz 400 metriem vai peldēšanā – no 25m līdz 100m, tad triatlonā sprinta diatnces garums ir 750m peldēšana, 20km velobraukšana un 5km skriešana. Augstākā līmeņa sportisti šo „sprinta distanci” paveic nedaudz ātrāk par vienu stundu.

 

Savukārt Tautas klasei paredzēto Minisprinta distanci fiziski aktīvs cilvēks var paveikt 40-50 minūtēs. Tātad – ja jūs varat 40-50minūtes pavadīt kustībā, tad droši varat paveikt arī triatlona Minisprinta distance.

 

Triatlona sacensības Ventspilī ir unikālas ar to, ka ir vienīgās Baltijā, kurās peldēšana notiek atklātā jūrā. Jūras allaž mainīgie viļņu apstākļi Ventspils sacensības padara par īstu izaicinājumu un pārbaudījumu sportistiem, kā arī par aizraujošu izrādi skatītājiem.

Sacensību programmā bija atsevišķas distances Sporta klasei (Sprints) un Tautas klasei, jauniešiem un veterāniem (Minisprints), kā arī simboliska distance bērniem līdz 10 gadu vecumam.

 

Latvijas atklātajā čempionātā un Baltijas Jūras Kausa izcīņā Sporta klasē piedalījās labākie Latvijas un ārvalstu sportisti.Sporta klases Sprinta distances garums: 750m peldēšana + 20km riteņbraukšana + 5km skriešana.

Tautas klasē Minisprinta distancē bija aicināti piedalīties visi interesenti un veselīga dzīves veida piekritēji, lai izmēģinātu spēkus šajā interesantajā sporta veidā. Tautas klases Minisprinta distances garums: 250m peldēšana + 12km riteņbraukšana + 2,5km skriešana. Startēt atļauts ar jebkura tipa velosipēdu.

 

Peldēšana notika Baltijas jūrā, Ventspils pilsētas Zilā karoga pludmalē.


Savukārt riteņbraukšana notika pa Ventspils pilsētas ielām. Riteņbraukšanas trase: starts – Medņu iela – Parka iela – Vasarnīcu iela (līdz Aizsaules ielai) – Medņu iela. Skriešana notika pie Ventspils akvaparka un Piejūras parka.

 

Ventspils triatlona klubs ir priecīgs arī par Ventspilnieku pieaugošo interesi un piedalīšanos sacensībās. 2010. gadā sacensībās piedalījās 27 Ventspils pārstāvji. Bēnu startā piedalījās 9 mazie ventspilnieki, Tautas klasē – 13 ventspilnieki un Sporta klasē – 3 ventspilnieki - Raivis Grūbe, Māris Priedēns un Olafs Ķeņģis.

Pasākumu organizēja Ventspils Triatlona klubs sadarbībā ar Latvijas Triatlona federāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: