Piedzīvojumu parks Ventspilī ir viena no tām vietām, kurā var atpūsties visa ģimene. Lai parka piedāvājums būtu vēl daudzveidīgāks, uzsākti rekonstrukcijas darbi.

«Šis ir objekts ar īpašu auru,» saka Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis. «Ventspilnieki katru gadu varēja sekot līdzi, kā kalns aug aizvien varenāks, līdz kalna galā parādījās briedis. Atceros, kā reiz, kad bijām uzkāpuši kalnā kopā ar domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu un iemetuši tālskatī 20 santīmu, viņš tālumā saskatīja Popi. Pagriezis tālskati uz jūras pusi, priekšsēdētājs teica: «Uldi, Gotlandi nevar redzēt!» Toreiz skaidroju, ka kalns ir par mazu un nav īstais leņķis, un mēs nolēmām paaugstināt kalnu. To atgādinu tādēļ, ka, īstenojot vērienīgus projektus, vajadzīgas lielas ambīcijas. Tikai tās ļauj noticēt pārdrošiem sapņiem, kas pēc tam pārtop reālos objektos, kā, piemēram, mūsu Piedzīvojumu parks.»

Ir dienas, kad uz kalnu no dažādiem rūpniecības uzņēmumiem tiek atvesti trīs četri tūkstoši kubikmetru zemes. Kalns parāda arī Ventspils infrastruktūras attīstību un ļauj cerēt, ka tuvā nākotnē sasniegs 86 metru augstumu. Piedzīvojumu parkā atrodas kalna attīstības makets, un katrs var apskatīt, kāds kalns izskatīsies tad, kad būs uzbērts līdz galam. Bet, tāpat kā Rīga nekad nav gatava, arī Ventspils sporta un atpūtas bāzes turpina attīstīties, un tieši tādēļ sākusies Piedzīvojumu parka rekonstrukcija.

Vasaras kafejnīca un plašas ģērbtuves
Sešu gadu laikā, kopš darbojas Piedzīvojumu parks, tas ieguvis labus kaimiņus, piemēram, Mazbānīti, kas atved līdz kalnam viesus, kuri vēl nav bijuši Piedzīvojumu parkā vai arī atgriežas, lai apmeklētu to vēlreiz. Uzņēmums Pilsbūve rekonstrukcijas darbus plāno pabeigt Ziemassvētkos, un tad viesi varēs atpūsties daudz lielākā kafejnīcā, kurā būs vairāk nekā 100 vietu (šobrīd 35). Arī nomas telpas, kurās izsniedz inventāru, būs trīsreiz lielākas, tiks iekārtotas ērtākas un plašākas ģērbtuves, būs vairāk dušu un vasaras kafejnīca. «Varbūt ventspilnieki un pilsētas viesi brīnās, kādēļ rekonstrukciju uzsākām aktīvās sezonas laikā, bet mēs visu esam iekārtojuši tā, lai parka apmeklētāji arī tagad justos ērti. Mūsu darbība neapstāsies ne mirkli, ir iekārtoti īpaši vagoniņi. Zināmas neērtības varbūt būs un mēs par tām atvainojamies, bet, lai tiktu pie kaut kā skaista, nedaudz jāpaciešas. Bet Ziemassvētkos – cerams, sniegs mūs šogad nepievils! – mēs visi kopā varēsim svinēt Piedzīvojumu parka servisa  mājas paplašināšanās svētkus!» spriež Uldis Boitmanis.

Būs jaunas atrakcijas, arī mākslīgā ledus slidotava
Septembrī Piedzīvojumu parkā sāksies arī atrakciju zonas rekonstrukcija. «Mums ir batuti, katapulta, bet elektromašīnītes brauc pa tiem pašiem celiņiem, kurus izmanto gājēji. Jutām, ka nav tādas kārtības, kādu gribētos, tādēļ nolēmām labiekārtot un paplašināt arī atrakciju zonu, ieviešot dažādus jaunumus – lai ir kā skaistā pasakā, lai ir Eiropas līmenis. Viena no atrakcijām būs Autoskola; bērni, braucot ar mašīnām, varēs apskatīt Ventspils ievērojamāko vietu maketus, piemēram, Rātslaukumu, Jaunrades namu, luterāņu baznīcu. Savukārt, iesaistoties atrakcijā Elektrolaiviņas, varēs izbaudīt braucienu modernās laiviņās.»

Atrakcijā Bampermašīnas braucamajiem apkārt būs liela riepa, un, ja mazie braucēji saskriesies, tas nebūs bīstami, bet jautri. Savukārt ūdenstramplīnā braucēji, arī pieaugušie ar bērniem, izbaudīs elegantu lidojumu un piezemēšanos ūdens baseinā. «Cerams, šie jaunievedumi Piedzīvojumu parka apmeklētājiem sniegs daudz pozitīvu emociju un labu adrenalīna devu. To varēs iegūt, izmēģinot arī mākslīgā ledus slidotavas priekšrocības. Šī slidotava būs viens no mūsu īpašajiem piedāvājumiem lielākām skolēnu grupām, jo klase parasti vēlas būt kopā, un šis būs labs variants – varēs gan paslidot, gan uzspēlēt hokeju. Ne tikai bērni, bet arī pieaugušie labprāt izmanto Piedzīvojumu parka piknika vietu dzimšanas dienu un izlaidumu svinībām, tādēļ labiekārtosim to, lai cilvēki var atpūsties estētiskākā vidē. Savukārt parka vidū pēc atrakciju zonas rekonstrukcijas būs strūklaka ar pārsteigumiem, un tā varētu patikt gan lieliem, gan maziem, jo ūdens strūklakas izšļāksies ikreiz, kad cilvēks uzkāps uz īpaša sensora.»

Šobrīd var izmantot veikbodru
Rekonstruēto atrakciju zonu paredzēts atklāt 2013. gada tūrisma sezonas sākumā, visticamāk, maijā. «Bet arī tas vēl nebūs viss! Pie sasniegtā apstāties nedrīkst! Tas nozīmē, ka pēc gada, izmantojot Latvijas Olimpiskās komitejas un valsts  un pašvaldības finansējumu, celsim segtu BMX halli, detālplānojumā iezīmēta arī jaunas BMX trases izveide. Domājam arī par atrakciju zonas paplašināšanu. Piedzīvojumu parkam jābūt tādam, lai pie  mums brauktu arī no Ziemeļvalstīm, tādēļ topošajai atrakcijai jābūt lielai un neikdienišķai. Bet tagad aicinu ventspilniekus un viesus aktīvi izmantot mūsu jauno objektu – veikparku, kas atrodas Piedzīvojumu parka kalna dienvidu nogāzē. Ūdenstilpnes lielums ir 70x140 metri. Ar veikbodru var nodarboties, pateicoties lineārai trošu sistēmai, kas nostiprināta 8 metrus virs ūdens. Pagaidām veikparkā ir viena peldoša konstrukcija – kikeris, bet tuvākajā laikā to skaits tiks papildināts, lai varētu izpildīt dinamiskākus trikus. Mums ir arī airbags, tāpēc nāciet un atpūtieties; septembrī gaidām ciemos arī skolēnus!» aicina Uldis Boitmanis.
Ventspils sporta bāzes turpina attīstīties, katrs gads nāk ar jauniem piedāvājumiem. Par piedzīvojumu parka novitātēm var uzzināt arī  www.piedzivojumuparks.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: