Pašvaldības SIA ŪDEKA, vairāku gadu garumā realizējot vērienīgo Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projektu, par spīti kavēkļiem, kas rodas darba procesā, turpina iesākto arī 2012. gadā.

Projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta ietvaros, ko 82,1% jeb vairāk nekā septiņu miljonu latu apmēra no attiecināmajām izmaksām līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, 2012. gadā kopumā plānots izbūvēt desmit ielu posmus: trīs pilsētā – Žāžciemā un septiņus Pārventā – Zaķciemā. Lielākais Ventspils pilsētas iedzīvotāju ieguvums, realizējot šo projektu, ir kvalitatīvs dzeramais ūdens no krāna un iespēja sadzīves kanalizāciju novadīt kopējā kanalizācijas tīklā, tādējādi veicinot arī apkārtējās vides saudzēšanu.

 

Centralizētie ūdensvada un kanalizācijas tīkli izbūvēti un seguma uzklāšana noris jau trīs ielās, tostarp Sārnates (posmā no Medus ielas līdz Tērauda ielai), Iecavas un Arāju ielās. Savukārt Ābolu ielā (posmā no Pulkveža līdz Dobeles), J. G. Stendera un Šķērsu ielās būvdarbu uzsākšana plānota augusta sākumā. Tā kā ielu būvniecība noris kompleksi un paralēli centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvei notiek arī ielu seguma, nomaļu un apgaismojuma sakārtošana, tad kavēšanās viena sadarbības partnera darbu izpildē kavē arī pārējos.

 

Diemžēl darba procesā nobīdes no plānotajiem laika grafikiem skārušas vairākas ielas Pārventā un Zaķciemā. Kaut šobrīd plānots, ka šajās ielās darbi pilnībā varētu tikt pabeigti tikai oktobra beigās, ŪDEKA kopā ar Ventspils pašvaldību strādās pie tā, lai ielas tiktu nodotas ekspluatācijā maksimāli īsākā laikā.

 

ŪDEKA atgādina, ka iedzīvotājiem, kuri plāno veikt tīklu izbūvi savā īpašumā, ar iesniegumu un tam pievienotiem dokumentiem (īpašuma tiesības apliecinošu dokumenta kopiju, zemes gabala plāna kopiju un ēkas inventarizācijas lietas 1. stāva plāna kopiju) jāvēršas ŪDEKAS Tehniskajā daļā (darba dienās no plkst. 8 līdz 12 un no plkst. 13 līdz 17 otrdienās, trešdienās un ceturtdienās vai līdz plkst. 18 pirmdienās un plkst. 16 piektdienās), lai tālāk varētu nokārtot nepieciešamās atļaujas un saņemtu pieslēguma izbūves tehniskos noteikumus un izbūves shēmu. Visu dokumentu noformēšana ir bezmaksas pakalpojums.

 

Tiem iedzīvotājiem, kuri ielu izbūves laikā iebūvējuši tīklus arī uz saviem īpašumiem, jāatceras, ka izmantot centralizētos tīklus atļauts vienīgi pēc tam, kad iela nodota ekspluatācijā un noslēgts līgums ar ŪDEKU par pakalpojumu izmantošanu. Līgumus noslēgt var ŪDEKAS Abonentu daļā tās pieņemšanas laikā (pirmdienās, otrdienās, trešdienās un piektdienās no plkst. 8 līdz 13 vai ceturtdienās no plkst. 13 līdz 19).

 

Tiesības veikt būvdarbus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā ieguva Ventspils būvfirmas SIA VIA un SIA Variants, būvuzraudzību nodrošina personu grupa Lakalme.

 

Projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārtas īstenošana tika uzsākta 2010. gada septembrī. Līdz pagājušā gada nogalei rekonstruēti 7,5 km ūdensvada un kanalizācijas tīklu un izbūvēti 20 km jaunu tīklu. Būvdarbi veikti 55 ielu posmos, kā arī trīs objektos ūdenssaimniecības infrastruktūras sakārtošanai. Projekta ietvaros ir apgūti 5,3 miljoni latu jeb 61% no kopējām projekta izmaksām.

 

Kopējās izmaksas projekta III kārtai plānotas 10,4 miljonu latu apmērā (ar PVN). No Eiropas Savienības Kohēzijas fonda piesaistīti septiņi miljoni latu, savukārt pārējos līdzekļus nodrošinās pašvaldības SIA ŪDEKA – finansējot pievienotās vērtības nodokļa nomaksu un piesaistot ilgtermiņa kredītu projekta līdzfinansēšanai.

 

Projektu Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta līdzfinansē Eiropas Savienība. Finansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir ŪDEKA. Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: