Latvijas spēkavīru čempionāta pāru cīņās pārliecinoši labākie bija dueti, kurā startēja mūspuses atlēti Mareks Leitis un Oskars Martužans.

Leitis startēja pāri ar pagājušā gada Latvijas spēcīgāko vīru Arti Plivdu, pirmajā posmā Līvānos izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru. Martužans kopā ar Didzi Zariņu pirmajā posmā Līvānos centīgi mina uz papēžiem līderiem, taču noķert tos nespēja. Plivda un Leitis izrādījās ne tikai spēcīgākie, bet arī taktiski gudrākie atlēti.

Tikuši pie pēdējā starta numura, viņi savos piegājienos atļāvās pietaupīt spēkus, ja vien tas bija iespējams, darot tieši tik, cik nepieciešams uzvarai. Visos vingrinājumos pirmo vietu tā izcīnīt tik un tā neizdevās, bet pārliecinošu uzvaru kopvērtējumā gan.

Martužans un Zariņš finišēja otrie, bet nākamajā dienā Ērgļos jau pirmajā vingrinājumā atgādināja līderiem, ka atslābināties nedrīkst. Mareks un Artis mājienu saprata, lielas kļūdas nepieļāva, nosargājot pirmo vietu arī divu posmu kopvērtējumā. Tik pat pārliecinoši otro vietu nosargāja Oskars un Didzis.

Latvijas Spēkavīru čempionāta pāru cīņu kopvērtējums

  1. Artis Plivda/Mareks Leitis (65 p.)

  2. Oskars Martužans/Didzis Zariņš (57.5p.)

  3. Ivars Grohoļskis/Jānis Ilgavižs (38 p.)

  4. Roberts Kieperszo/Māris Blumfelds (36.5 p.)

  5. Jānis Šleckus/Edgars Andersons (35.5 p.)

  6. Magnuss Vucāns/Edgars Dombrovskis (29 p.)

  7. Marek Tobi/Raiko Borisovs, EST (11.5 p.)

 Ar desmit stiprākajiem Latvijas spēkavīriem mēs tiksimies abos finālos, kur arī noskaidrosim šī gada Latvijas spēcīgāko vīru. Pirmā fināla diena 4. augustā Ventspilī, bet 5. augustā izšķirošā mačošanās Kokneses kausa izcīņā. 12.augustā vēl norisināsies Spēkavīru komandu sacensības Preiļos.

parstipru.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: