Šobrīd notiek pētījuma „Apgaismojuma, apskaņošanas un tehniskā nodrošinājuma iespējas profesionālās mākslas jomā Ziemeļkurzemes reģionā un Latvijā” izstrāde.

Ar pētījuma palīdzību plānots izzināt Ziemeļkurzemes profesionālās mākslas potenciālu apgaismojuma, apskaņošanas un tehniskā nodrošinājuma ziņā – pieejamās aparatūras klāstu, tehnisko stāvokli un kapacitāti, noskaidrojot profesionāļu viedokli un vērtējumu, kā arī sniedzot turpmākās šīs jomas attīstības priekšlikumus.

Pētījums tiek veikts Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas – Lietuvas pierobežas reģionos” ietvaros, un tā ir noslēdzošā aktivitāte projekta Ventspils sadaļai.

Atgādinām, ka projekta mērķis ir radīt labvēlīgu vidi radošo industriju attīstībai un veicināt ideju komercializāciju audiovizuālās, multimediju un dizaina nozarēs. Ventspils pilsētas pašvaldības aktivitātes piedāvāja papildu iespējas tiem interesentiem, tai skaitā bērniem un jauniešiem, un speciālistiem, kuri ir saistīti ar mūziku, mūzikas tehnoloģijām un video.

Projekta ietvaros radīti nosacījumi, kas ļauj celt radošo industriju attīstību un piedāvāt apmācību kursu audio un video inženierijā, tai skaitā:

  1. papildināts un kvalitatīvi uzlabots Jaunrades nama, kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolas programmu piedāvājums –iegādāta aparatūra skaņu studijai, izveidota klase audio un video apstrādes apmācībai (Mac klase), vienlaicīgi izstrādājot programmu saturu audio un video apstrādei;
  2. stiprināta sadarbību ar Ventspils mūzikas vidusskolu, tai skaitā pilnveidojot Mūsdienu ritma mūzikas festivāla piedāvājuma iespējas – audio apstrādes apmācības bija pieejamas plašākai auditorijai augsti kvalificētu speciālistu vadībā Ventspils Mūzikas vidusskolas 2011.gadā organizēto meistarklašu ietvaros, sniedzot Latvijā līdz šim nebijušu piedāvājumu.

Projekta Ventspils aktivitātes īsteno Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde „Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde”. Projekta vadošais partneris ir Zemgales plānošanas reģions, savukārt kā partneri līdzdarbojas 17 partneri no Zemgales, Kurzemes un Latgales plānošanas reģioniem, kā arī no Lietuvas. Projekta īstenošana uzsākta 2010. gada novembrī un noslēdzas 2012. gada 31. jūlijā.

Projekta budžets Ventspils pašvaldībai ir 57 114 EUR (40’140 LVL), no kuriem 85% jeb 48’547 EUR (34’119 LVL) ir ERAF līdzfinansējums, 2,25% jeb 1’185 EUR (903 LVL) - valsts budžeta līdzfinansējums, savukārt 12,75% jeb 7’282 EUR (5’118 LVL) veido pašvaldības līdzfinansējums. 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: