Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase šodien Ventspilī Eiropas čempionāta pirmā posma pēdējā, trešajā, spēlē ar rezultātu 66:59 uzvarēja Krievijas vienaudžus.

Izcīnītais panākums ļāva Latvijas izlasei kvalificēties otrajam posmam un turpināt cīņu par medaļām.

Pārliecinoši rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Rauls Avenītis, kurš guva 26 punktus, kamēr Dāvis Čīma un Ervīns Mežnieks iekrāja pa attiecīgi 11 un desmit punktiem.

B apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs ceturtdien Latvijas izlase ar rezultātu 63:65 pašā galotnē tomēr piekāpās spēcīgajai Spānijas izlasei, bet Krievija ar 63:87 zaudēja Ukrainai.

Savukārt otrajā kārtā piektdien Latvija ar 58:73 atzina Ukrainas valstsvienības pārākumu, bet Krievija zaudēja Spānijai ar 64:88.

Spānijas un Ukrainas savstarpējā cīņā sestdien pārāki ar 73:69 bija spāņi.

Līdz ar to B grupas noslēguma kopvērtējumā Spānija tika pie trim uzvarām trīs spēlēs, Ukraina iekrāja divus panākumus, Latvijas izlases kontā viena uzvara, bet Krievija palika bez uzvarām un ierindojās ceturtajā vietā.

Grupas trīs labākās komandas otrajā posmā Ventspilī turpinās cīņu par medaļām ar A grupas (Anglija, Horvātija, Itālija, Turcija) trim labākajām komandām. Savukārt ceturto vietu ieguvēji dosies uz Viļņu, kur cīnīsies par 13. līdz 16.vietu.

LETA

Foto:fibaeurope.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: