Jūlija pēdējā sestdiena Kurzemē būs zīmīga ar to, ka 15 gadu jubileju atzīmēs tradicionālās starptautiskās motosacensības Ventbunkers Lielā Balva.

Ar katru gadu sacensību organizatori motoklubs RODEO sadarbībā ar pasākuma ģenerālsponsoru VENTBUNKERS cenšas padarīt šīs sacensības daudzpusīgākas, aizraujošākas, kā skatītājiem, tā arī sportistiem. Ar dalībnieku parādi pa Ventspils pilsētas ielām pulksten 18 sacensības tiks atklātas, bet par godu jubilejai pēc apbalvošanas ceremonijas ap plkst. 23 tiks izšauts svētku salūts, noslēdzot sacensību oficiālo daļu.

 

Jau otro reizi pēc kārtas sacensības notiks Piedzīvojumu parkā, kurā šim pasākumam par godu,tiks uzbūvēta speciāli izveidota supermotokrosa trase un uzstādīta FMX Freestyle Show rampa. Uz tās savu meistarību lēcienos ar galvu reibinošiem trikiem demonstrēs pasaules lielāko arēnu skatītāju atzinību ieguvušais Beļģijas sportists Viljams Vandenpute, kā arī Latvijas freestyle pionieris Alex, jeb Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš savu pieredzi un triku arsenālu papildinājis, dzīvojot un trenējoties Spānijā.

 

Supermotokross ir motokrosa paveids, kurā sportistiem īsā trasē jāpārvar mākslīgi uzbūvēti tramplīni un bedres. Tie ir ātri, dinamiski, bet īsi braucieni, kas arī šoreiz norisināsies prestižākajās un profesionālākajās MX1 un MX2 klasēs. Ventspils Piedzīvojuma parka teritorija ar slēpošanas kalna nogāzi un lieliski sakārtoto infrastruktūru veidos unikālu un ļoti labi pārskatāmu jaunizveidotu mototrasi.

 

Motokrosistiem pusfināla braucienos būs jāizcīna tiesības startēt superfināla braucienos, kuros par VENTBUNKERS Lielo Balvu cīnīsies katras klases ātrākie 20 sportisti. Savu meistarību skatītājiem demonstrēs ātrākie un spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas un Latvijas motokrosisti. Jāpiebilst, ka sacensību dalībnieku sastāvā būs sportisti ar pieredzi un rūdījumu 2012. gada Pasaules čempionātā motokrosā.

 

Vakara programmu un trasē notiekošās cīņām komentēs Eriks Fogels un freestyle šova speciālists Džovanni. Par muzikālo fonu uz Lielās skatuves rūpēsies rokgrupa KAŽA jeb Kārlis Būmeistars un draugi, bet afterparty disko ritmos nodrošinās DJ GV. Piedzīvojuma Parka atrakcijas, atspirdzinošus dzērienus un uzkodas varēs baudīt lielajā alus teltī visa vakara un nakts garumā. Arī šajā, jubilejas reizē, organizatori iecerējuši, ka Ventbunkers Balva Piedzīvojuma parkā būs īsti sporta un kultūras svētki visai ģimenei, par ko liecināja daudzskaitlīgā skatītāju un sporta līdzjutēju interese jau pagājušajā gadā.

 

Ieskats pagājušā gada sacensībās

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: