FK Ventspils futbolisti UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtu sākuši ar zaudējumu viesos Norvēģijas čempioniem Molde - 0:3. Atbildes spēle 24. jūlijā Ventspilī.

Ventspilnieki manāmi nebija nolēmuši spēlēt tikai no aizsardzības un jau trešajā minūtē viesi tika pie stūra sitiena, kas gan ne ar ko bīstamu nebeidzās, toties "Molde" tūlīt atbildēja bīstami – pēc pretuzbrukuma sitiena pozīcijā tika mājinieku labākais uzbrucējs Angans, taču sita vāji un Maksim Uvarenko bumbu fiksēja. Tūlīt pat sekoja vēl viens moments, bet šoreiz bumba lidoja garām.

Arī FK "Ventspils" centās veidot savus uzbrukumus, taču tālāk par saspēli tikt nesanāca. Mājinieki centīgi presēja viesus, bet tikt galā ar šādu pretspēli liedza ventspilnieku lēmumu pieņemšanas ātrums – kamēr meklējām kam un domājām kā, norvēģi jau bija klāt.

Puslaika otrajā pusē norvēģi krietni lika panervozēt ventspilniekiem, izveidojot pat vairākas ļoti labas iespējas. 30. minūtē lieliska iespēja bija Anganam, kurš izmantoja Ventspils aizsardzības saminstināšanos un aizbēga vienatnē pret Uvarenko. Leņķis gan bija visai ass, tomēr pilnīgi noteikti tā bija iespēja, ko var izmantot. Par laimi ventspilniekiem, kotdivuārietis sita ļoti neprecīzi. 34. minūtē Monstrēms saņēma piespēli soda laukuma tieši pretī vārtiem un sita, neapturot bumbu – pāri. Vēl divas minūtes spēcīgs šāviens padevās "Molde" kapteinim Hosetam, bet bumba no pārliktņa atsitās pret zemi un vārtos neielēca.

Arī tas vēl nebija viss – 39.minūtē pēc kārtējā Angana sitiena glāba Uvarenko, bet tūlīt pat mājinieki sita garām vārtiem no tuvs distances... Ventspilnieki aizstāvējās gandrīz izmisīgi, nopelnot arī divus brīdinājumus par asu spēli (Pauļus, Kozlovs). "Molde" 43. Minūtē veica piespiedu maiņu – laukumu pameta Hosets, bet viņa vietā devās komandas spēļu skaita un vārtu guvumu rekordists, 38 gadus vecais Hestads. Viesi pirmo trāpījumu vārtu četrstūrī izdarīja vien 45.minūtē, kad tālajā stūrī mēģināja trāpīt Giļmanovs. Būtu arī trāpījis, bet vārtsargs Petersens aizsniedzās līdz bumbai.

Otrais puslaiks sākās ar Pauļus tālšāvienu un Kozlova mēģinājumu aizbēgt, taču vēl pēc brīža mājiniekiem izdevās atklāt rezultātu. "Molde" tika pie soda sitiena tieši pretī vārtiem, bet pēc tā izspēles ne pārāk veiksmīgi nospēlēja ventspilnieku aizsardzība, bumba atlēca uz vārtsargu laukumu, kur veiklākais izrādījās Angans, dabūjot bumbu pāri līnijai – 0:1.

Izvirzījušies vadībā, norvēģi lieliem spēkiem nemetās savu pārsvaru palielināt, tomēr joprojām droši diktēja notikumus laukumā. Ventspilnieki pie teikšanas tika reti, par bīstamu momentu veidošanu nemaz nerunājot. Bija pa kādam tālākam sitienam, mēģinājums uzsist ar galvu, bet Uvarenko vārtu tuvumā gāja krietni spraigāk. Kā mēdz teikt, brieda vēl vieno vārti un tie nobrieda 11 metru soda sitiena veidā. Timofejevs soda laukumā nogāza Bergetu, bet "pendeli" pārliecinoši realizēja aizsargs Forens – 0:2.

83. minūtē rezultāts jau kļuva pavisam bēdīgs – lielisku piespēli no pieredzējušā Hestada saņēma Angans, iegāja soda laukumā, ar elegantu māņkustību novāca malā aizsargus un raidīja bumbu vārtu tālajā stūrī. "Molde" turpināja uzbrukt un varēja tikt arī pie ceturtajiem vārtiem, tomēr to paveikt neizdevās. Mājinieki svinēja uzvaru 3:0.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: