Šodien Ventspils lidostā notika hobija lidmodelistu saiets, uz kuru bija ieradušies pārstāvji no Dobeles, Saldus, Kuldīgas, Valmieras, Rīgas, Liepājas, Talsiem un, protams, arī Ventspils.

Apskati foto!

Dalībai pavisam bija pieteikušies 20 lidmodelisti. Šis pasākums Ventspilī notika jau 4. reizi un organizatori priecājas, ka ar katru gadu dalībnieku skaits pieaug. Arī šogad dalību šajā pasākumā bija pieteikuši 4 jauni lidmodelisti.

Starp dalībniekiem bija arī Juris Zariņš no Rīgas, kuram lidmodeļi ir hobijs jau 42 gadus. Tieši šodien viņa konstruētais lidmodelis pacēlās Ventspils lidostas debesīs, jo beidzot bija atvests un pārbaudīts Latvijā, bet turpmāk to tirgos arī Ķīnā. Lidmašīnas noformējums un dizains ir paša modelista veidots un uz tā attēlots Latvija ģerbonis.

Skatītāju īpašu ievērību ieguva kuldīdznieka Ulda Kleinberga konstruētais lidmodelis – ragana. Uz saietu bija ieradies arī Pēteris Brokāns, kurš ir piedalījies pasaules čempionātā kordas modeļu klasē (gaisa kaujās). Šie lidmodeļi var sasniegt ātrumu pat 120 km/h.

Pasākums pulcēja krietnu apmeklētāju skaitu, visiem bija iespēja vērot lidmodeļu paraugdemonstrējumsu, kā arī uzzināt sev interesējošus jautājumus par lidmodeļiem. Un organizētāji priecājās, ko šodienas laika apstākļi bija ideāli šim pasākumam, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad ārā pūtis liels vējš un debesīs pacelties varējuši tikai daži no visiem lidmodeļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: