Futbola kluba Ventspils rindas papildinājis vārtsargs Maksims Uvarenko, kurš pirms tam vairākas sezonas spēlēja Čehijā.

Uvarenko Ventspilī sāka savas futbolista gaitas un jau 17 gadu vecumā debitēja FK Ventspils rindās, turklāt uzreiz Eirokausos – UEFA kausa mačā pret Fēru salu B68. Jaunajam futbolistam gan bija grūti konkurēt ar ventspilniek pamatvārtsargiem Denisu Romanovu un Andri Vaņinu, tāpēc 2006.gadā viņš pārcēlās uz Čehijas čempionātu. Uvarenko rēķinā ir gan Čehijas čempiona tituls, gan spēlēšana kausa izcīņas finālā Slovan rindās. Pēdējās divās sezonās vārtsargs spēlēja 1.līgas klubā no Jihlavas, palīdzot tai šopavasar iekļūt spēcīgākajā līgā.

Pēc Čehijas sezonas beigām Uvarenko atgriezās Latvijā un pievienojās FK Ventspils treniņiem, galu galā arī vienojoties par sadarbību ar komandu. «Kādas gan var būt emocijas, ja atgriezies dzimtajā pilsētā un klubā? Protams, esmu ļoti priecīgs un pateicīgs komandas vadībai. Svarīgi, ka Ventspils komanda vienmēr tiekusies pēc augstākajām vietām un centīsies darīt visu, lai saglabātu čempionu titulu. Kā futbolistam man tas ir svarīgs arī tāpēc, ka Latvijas čempiona titulu nekad neesmu izcīnījis. Neuzskatu, ka atgriešanās Ventspilī būtu solis atpakaļ, un labākas piemērs tam ir Andris Vaņins. Arī viņš atgriezās, lieliski sevi apliecināja, kļūdams par izlases pamatvārtsargu un iekļūstot spēcīga čempionāta komandā,» vārtsargs citēts kluba oficiālajā mājas lapā.

Pēc līguma noslēgšanas ar Uvarenko FK Ventspils komandā krietni saasinājusies konkurence starp vārtsargiem, un ticamākais, ka kāds no sezonas pirmās puses pamatvārtsargiem varētu komandu pamest. Vairāk pie spēlēšanas līdz šim ticis Vitālijs Meļņičenko, taču nevarētu teikt, ka viņa sniegums vienmēr bijis stabils un pārliecinošs. Vēl komandā ir arī pagājušas sezonas komandas vārtsargs numur 1 Aleksandrs Vlasovs, kuram šogad treneri uzticas mazāk.

Nākamo virslīgas maču FK Ventspils aizvadīs 14.jūlijā, savā laukumā tiekoties ar Spartaku, bet jau 17. jūlijā Norvēģijā risināsies Čempionu līgas mačs pret Molde


Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: