Trešo uzvaru pēc kārtas Latvijas futbola virslīgas čempionātā izcīnījuši FK Ventspils spēlētāji, kas šoreiz savā laukumā ar 1:0 pieveica Metta/LU komandu.

Pirmā apļa spēlē ventspilnieki svinēja pārliecinošu uzvaru 6:1, bet šoreiz cīņa izvērsās spraigāk. Ventspilnieki jau no pirmajām minūtēm nostiprinājās sāncenšu laukuma pusē, arī veidoja visai bīstamus uzbrukumus, taču ātrus vārtus gūt nespēja. Brīžiem Metta/LU aizsargājās pat ar deviņiem vīriem soda laukumā, un tas deva vēlamo rezultātu. Ventspilnieki uzbrukumi bija pārāk lēni un neizcēlās ar lielu izdomas bagātību, kas arī liedza pārspēt tik ievērojamu aizsardzības mūri.

Pirmais puslaiks beidzās bez vārtiem, bet otrajā jau uzbruka ne tikai ventspilnieki. Viesi jau nekautrējās mājiniekus „presēt” jau viņu laukuma pusē, tā vēl vairāk apgrūtinot FK Ventspils uzbrukumus, un uzbruka arī paši. Pārāk daudz problēmu Vitālijam Meļņičenko viesi gan nesagādāja, toties gandrīz vienmēr paguva atgriezties aizsardzībā. Pirmā puslaika vidū rīdzinieku aizsardzība gan neizturēja.

Vispirms Kaspars Svārups sarūpēja labu sitiena iespēju Daniilam Turkovam, kurš gan novilcinājās un tā arī neuzsita, sagaidot ciemos aizsargu. Tomēr īsu brīdi vēlāk Turkovs savu iespēju garām nepalaida, raidot bumbu tālajā vārtu stūrī. Tas bija FK Ventspils uzbrucēja septītais vārtu guvums virslīgā, kas ļauj iekļūt labāko snaiperu trijniekā.

Tie arī izrādījās vienīgie vārti šajā mačā, lai gan vienu brīdi šķita, ka mājinieki tūlīt, tūlīt sāncenšu aizsardzību saraustīs gabalos. Tā tomēr nenotika, bet pēdējās minūtēs vairāk par uzbrukuma Metta/LU. Kompensācijas laika beigās rīdzinieki arī tika pie bīstama soda sitiena, taču sita garām un tūlīt arī atskanēja mača beigu signāls.

Pa 28 punktiem tagad ir Daugavpils Daugavai un Skonto, ventspilnieki un Spartaks dala trešo vietu ar 26 punktiem, bet tālāk ar 21 punktu un vismaz spēli rezervē seko liepājnieki.

Foto: fsmetta.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: