Olimpiskā centra Ventspils čempionātā hokejā 1. līgā triumfēja Liepājas PitStop komanda, kas spraigā finālmača pieveica mūsu olimpiešus.

Izšķirošajai  spēlei par 1.līgas čempionu titulu Olimpiskā centra Ventspils komanda savāca vien divas pilnas maiņas, kamēr liepājnieki ieradās ar trim un pieredzējušo Igoru Birjukovu vārtos. Tā kā mača liktenis izšķīrās pēdējā trešdaļā, šīm divām lietām – skaitliskajam pārsvaram un vārtsargam – bija liela loma.

Pirmais periods pagāja bez vārtu guvumiem, lai gan olimpiešiem divas reizes bija iespēja spēlēt vairākumā. Liepājnieki visa mača garumā izcēlās ar asāku spēli un vairāk pārkāpumiem, bet mājiniekiem ne reizi neizdevās sodīt sāncenšus par nedisciplinētību. Pirmie vārti krita otrās trešdaļas sākumā, kad rezultātu atklāja liepājnieks Kristaps Bužāts.

Pēdējā periodā sākumā OC Ventspils komanda kārtējo reizi tika pie viena vīra pārsvara, bet atkal nevainojami darbojās Birjukovs un visa liepājnieku aizsardzība. Izturējuši mazākumu, PitStop spēlētāji metās uzbrukumā un Artis Aniņš drīz vien panāca jau 2:0. Nepilnas piecas minūtes līdz mača beigām pēc Jāņa Gansona metiena uz tablo bija jau 3:0 un kļuva skaidrs, ka olimpiešiem atspēlēties var palīdzēt vienīgi brīnums.

Brīnumi nenotika – mačā ar 3:0 triumfēja liepājnieki, kļūstot par 1. līgas čempioniem.

Finālspēles un apbalvošanas foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: