Latvijas Basketbola līgas trešajā finālspēlē BK "Ventspils" basketbolisti papildlaikā ar 102:107 viesos piekāpās VEF komandai, līdz ar to sērijā nonākot zaudētājos jau ar 0:3.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā - pirmās desmit minūtes ar sešu punktu pārsvaru izdevās uzvarēt VEF (28:22), bet otrajās ventspilnieki savus mīnusus samazanāja, taču atpūtā devās, joprojām esot zaudētājos (41:45).

Trešajā ceturtdaļā kurzemnieki piedzīvoja gandrīz vai tradicionālo vājuma brīdi - sasteigti uzbrukumi, slinka atgriešanās savā laukuma pusē un vispār slinka spēle aizsardzībā. Pāris minūtēs rīdzinieku pārsvars pārsniedza desmit punktus. Pēc trim ceturtdaļām ventspilnieki bija iedzinējos ar 64:77, bet ceturtās sākumā ar ar 15 punktu deficītu.

Tomēr šoreiz Gundara Vētras padotie rokas nenolaida un turpināja apņēmīgi cīnīties, deldējot savus mīnusus. Nedaudz vairāk par divām minūtēm līdz pamatlaika beigām Mārtiņš Meiers vadībā jau izvirzīja BK Ventspils - 83:81! Arī puslaika izskaņā ventspilnieki bija tuvu veiksmei, taču Džamara Janga metiens izrādījās nedaudz par īsu - papildlaiks.

Tā pirmā puse ritēja veiksmīgi ventspilniekiem, jo izdevās tikt pie trīs punktu pārsvaru, taču izšķirošajos brīžos aukstasinīgāk un precīzāk nospēlēja mājinieki. Zaudējums 102:107. Pa 21 punktam guva Džamars Jangs un Mamadi Diane, 17 punkti un astoņas piespēles Todam Abernetijam.

No vienas puses komanda parādīja, ka ir spējīga cīnīties par panākumu, taču piedzīvotais zaudējums BK Ventspils situāciju padarījis pavisam neapskaužamu - sērijā jau 0:3, kas nozīmē, ka kurzemniekiem vairs nav tiesību uz kļūdām. Ceturtdien komandas spēlēs Ventspilī, un cerams, ka pēc tam arī atgriezīzies Rīgā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: